FB pixel
Kategóriák

Mangós-kókuszos rizspuding

Elkészítési idő: 45 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Friss és lédús gyümölcs, édes és krémes rizspuding: kész a tökéletes desszert. Ez a rizspuding tulajdonképpen egy hibrid, a klasszikus gyümölcsrizs, a rizottó, a thai ragacsos rizs és a mangó sago örömteli találkozása.

Tej és gluténmentes, és ha igazán érett mangóval készül, akkor még túl sok édesítésre sincs szükség.

Az aljára mangópüré került, erre kanalaztam a kókusztejben főtt, egy kevés citromhéjjal ízesített krémes tejberizst. Néhány friss mangó kocka a tetejére és már csak egy nagy marék pirított mandulalapra és kókuszforgácsra van szükség. Fogyaszthatod langyosan, vagy behűtve is.

Ebből a mennyiségből 2 kiadós adag lesz. A mangó püréből biztos marad majd, mert 5-6 evőkanálnyi mennyiséget lehetetlen készíteni, de tökéletes kisérője joghurtnak, turmixnak, vagy akár fagyinak.

Mangós-kókuszos rizspuding

Elkészítés:

  1. A kókusztejet és a vizet keverd el, és melegítsd fel. Tedd félre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a rizst, és 3-4 perc alatt, közepes hőfokon pirítsd meg. Akkor jó, ha a szemek már fehérek.
  2. Adj hozzá egy merőkanállal a meleg kókusztejes keverékből, és hagyd elforrni, majd jöhet egy újabb kanál, egészen addig, amíg a rizs meg nem puhul. Nem biztos, hogy az összes kókusztejre szükség lesz, mindenképpen kóstold meg, ha már jónak látod. Add hozzá a citromhéjat, és édesítsd egy kevés, általad választott édesítővel (bármi passzol hozzá) Fedd le 10 percre, majd hagyd langyosra hűlni.
  3. A püréhez a mangót kockázd fel és a kókusztejjel együtt tedd turmixgépbe. Ha szükséges, adj hozzá édesítőt, vagy cukrot. 1 perc alatt turmixold krémesre.
  4. A szeletelt mandulát és a kókusz forgácsot kis lángon és odafigyeléssel pirítsd meg aranybarnára egy száraz serpenyőben.
  5. A pohár aljára kanalazz 2-3 evőkanál pürét, erre szedd a rizst. Halmozz rá friss mangó kockákat, és szórd meg mandulával és kókusszal. Díszítsd mentalevéllel, és tálald azonnal.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1780Ft
1780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1250Ft
1250 Ft/db
Egységár: 2500 Ft/liter
db
- +