FB pixel
Kategóriák

Mandulával töltött vörösboros aszalt szilva

Elkészítési idő: 10 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Szeretitek az aszalt szilvát? Mi nagyon! Igaz nem azt az icipicire töpörödött, kemény és rágós változatot, amivel gyerekkoromban sokszor találkoztam, hanem ezt a lágy, illatos, és puha szaftos fajtát.

Igen, tudom, hogy ha aszalt szilváról van szó, mindenkinek az ugrik be elsőre, hogy milyen szuper az emésztésnek, de emellett nagyon magas az ásványianyag tartalma is, a csodás ízéről nem is beszélve.

Ha pedig nem csak simán az aszalt szilvát csemegéznéd, próbáld ki ezt a vörösborban áztatott mandulával töltött változatot.

Az elkészítése egyszerű, de tényleg: dugj minden szilvába egy-egy szem pirított mandulát, tedd üvegbe, ha szereted, tuszkolj a közepébe egy fahéj rudat, és öntsd fel félszáraz vörösborral. Zárd le, és 1 hétre felejtkezz el róla.

Végül szemezgess belőle kedvedre, vagy használd fel húsok, köretek alapanyagagaként. A megmaradt vörösborral remekül tudsz például mártásokat gazdagítani.

Tipp: csinos üvegbe csomagolva gasztróajándéknak is menő 😉.

Mandulával töltött aszalt szilva

Elkészítés:

  1. A mandulát 120 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
  2. Minden szilvaszembe dugj egy mandulát. Mehet is az üvegbe a fahéj társaságában.
  3. Öntsd fel annyi vörösborral, hogy éppen ellepje, és hagyd állni legalább 1 hétig szobahőmérsékleten.
  4. Használd fel kedved szerint 😋

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
7600Ft
Bezár
0 Ft / kg
6800Ft
6800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
660Ft
660 Ft/db
Egységár: 33000 Ft/kg
db
- +