Mandulával töltött vörösboros aszalt szilva
Szeretitek az aszalt szilvát? Mi nagyon! Igaz nem azt az icipicire töpörödött, kemény és rágós változatot, amivel gyerekkoromban sokszor találkoztam, hanem ezt a lágy, illatos, és puha szaftos fajtát.
Igen, tudom, hogy ha aszalt szilváról van szó, mindenkinek az ugrik be elsőre, hogy milyen szuper az emésztésnek, de emellett nagyon magas az ásványianyag tartalma is, a csodás ízéről nem is beszélve.
Ha pedig nem csak simán az aszalt szilvát csemegéznéd, próbáld ki ezt a vörösborban áztatott mandulával töltött változatot.
Az elkészítése egyszerű, de tényleg: dugj minden szilvába egy-egy szem pirított mandulát, tedd üvegbe, ha szereted, tuszkolj a közepébe egy fahéj rudat, és öntsd fel félszáraz vörösborral. Zárd le, és 1 hétre felejtkezz el róla.
Végül szemezgess belőle kedvedre, vagy használd fel húsok, köretek alapanyagagaként. A megmaradt vörösborral remekül tudsz például mártásokat gazdagítani.
Tipp: csinos üvegbe csomagolva gasztróajándéknak is menő 😉.
Elkészítés:
- A mandulát 120 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
- Minden szilvaszembe dugj egy mandulát. Mehet is az üvegbe a fahéj társaságában.
- Öntsd fel annyi vörösborral, hogy éppen ellepje, és hagyd állni legalább 1 hétig szobahőmérsékleten.
- Használd fel kedved szerint 😋
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 300 g nagyszemű aszalt szilva
- kb. 100 g tisztított mandula
- 1 db fahéj rúd (opcionális)
- kb. 150 ml félédes vörösbor