Mandulás barackos galette (francia pite)
Elkészítési idő: 60 perc
Gluténmentes és laktózmentes gyümölcsös pite!
Elkészítés:
- A tésztához morzsold össze a hozzávalókat, és készíts lágy, nem száraz, de nem is ragacsos tésztát. Ha nagyon száraz, néhány csepp vizet adj hozzá. Ha nagyon lágy, tedd be 10 percre a hűtőbe. Végül nyújtsd kb 30 cm átmérőjűre.
- A krémhez mérd össze az alapanyagokat. A tejet fokozatosan adagold hozzá addig, amíg lágy krémet nem kapsz.
- Kend meg vele a tésztát úgy, hogy közben hagyj egy kb 4 cm-es sávot.
- A sárgabarackot vágd ketté, és sorakoztasd a krém tetejére. Körben hajtsd rá a tésztát a töltelékre, kend meg felvert tojással, és szórd meg a szeletelt mandulával.
- Végül morzsolj kakukkfüvet a barack tetejére, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt süsd készre. Ha nagyon barnulna, alufóliával takard le a tetejét.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
A tészta hozzávalói:
- 200 g mandulaliszt
- 80 g kókuszolaj
- 2 ek juharszirup
- 1 db tojás
- késegynyi gluténmentes sütőpor
- A krém hozzávalói:
- 100 g mandulaliszt
- 1 db tojás
- 60 g kókuszolaj
- 50 g nyírfa (por) cukor vagy amit használsz
- 50-100 ml mandulatej vagy más , növényi tej
- A tetejére:
- 300 g érett sárgabarack
- 2-3 ág kakukkfű
- 1 db tojás a kenéshez
- 5-6 ek szeletelt mandula
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
0 Ft / db
1790Ft