Mandulakrémes csokikosár recept
Ez az egyszerűen elkészíthető nasi bármikor jól jön, hiszen könnyen magaddal viheted, vagy pakolhatod gyerkőc uzsonnás csomagjába. Gyorsan elkészül, összesen 3 összetevőre van szükség, és a végeredmény igazi csemege. De azért óvatosan…nem egy diétás darab
Ha van otthon, célszerű szilikon muffin formát használni, mert jobban megtartja az alakját, könnyebb vele dolgozni. Ha mégis a papír formát választod, hagyj egyben 2 darabot, így könnyebb dolgod lesz majd. A mandulavaj ugyan folyós, de ne lepődj meg, a juharszirup megváltoztatja az állagát, egészen besűrűsödik majd. Így könnyen készíthetsz majd kis golyókat a krémből, amivel megtöltöd a csoki „héjakat”.
Bár a só a tetejére elsőre talán furcsának hangozhat, de annyira jól kihozza az édes ízeket, hogy kár lenne elhagyni róla. Hidd el, ezzel lesz majd teljes az élmény!
Elkészítés:
- A csoki felét vízgőz fölött olvaszd fel. Mérj 2 teáskanál olvasztott csokit egy muffin ”papírba”, és folyasd körbe vele a formát úgy, hogy kb. 1,5 cm magasan érjen körben. Ha egy kész, egyből tedd a hűtőbe, és jöhet a következő forma. A csoki kb. 20 perc alatt teljesen megdermed.
- Közben készítsd el a tölteléket: keverd el mandulavajat, a sót, (a só elhagyható) és a juharszirupot. Töltsd meg a csokikosárkákat addig, amíg a csoki is tart, és amíg a csoki másik felét olvasztod, tedd vissza ismét a hűtőbe.
- Az olvadt csokit simítsd a kosárkák tetejére, és 1 órára tedd vissza a hűtőbe. Végül fordítsd ki a formából, és szórd meg egy csipet sóval. (a só ugyancsak elhagyható)
- A só azért jó bele, mert nagyon jól kiemeli a juharszirup és a mandula ízét is.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 120 g belga tejcsoki
- 100 g mandulakrém
- 3 ek juharszirup
- csipet só (opcionális)