Magvas ropogós recept
Gyorsan elkészíthető, egyszerű és egészséges sós ropogtatnivaló, tele magvakkal, rosttal, és mindenféle jóval, amivel még a szervezetünket is támogathatjuk. Tökéletes alternatívája a bolti sós krékereknek, csak jóval egészségesebb változatban!
Ha kreatív vagy, kísérletezhetsz zöld fűszerekkel is, a rozmaring vagy bazsalikom nagyon illik hozzá. És akár egy kis parmezán sajtot is szórhatsz bele, az is passzol az ízvilágához.
Ebből a mennyiségből kb. egy normál méretű tepsivel lesz. Természetesen felezhetőek, vagy duplázhatóak a mennyiségek.
Elkészítése:
- A magvakat összekeverjük az olajjal, a liszttel és a vízzel, cipó alakúra formázzuk, majd félre tesszük 10 percre pihenni, addig egy kicsit megszívja magát a zabpehely. Ha szeretnénk még fűszert, vagy parmezán sajtot is bele, mehet bele nyugodtan.
- Sütőpapíron kinyújtjuk, fóliával lefedve vagy vizes kézzel vékony (2-3 mm) lappá formázzuk.
- Kívánt nagyságú háromszögekre, vagy négyzetekre vágjuk, és a sütőpapírral ráhúzzuk a tepsire.
- Előmelegített sütőben lassú tűzön arany barnára sütjük ( 160 fokon kb. 25-30 perc).
- Mikor kisült, a vágások mentén széttördeljük.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 5 dkg lenmag
- 5 dkg napraforgómag
- 10 dkg szezámmag
- 2,5 dkg zabkorpa
- 7,5 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (tetszés szerinti fajta)
- 1 dl extraszűz olívaolaj (használhatsz fűszeres olívaolajat is, izgalmas lesz tőle az ízkombináció
- 1,5 dl víz
- 1 csapott kávéskanál só