FB pixel
Kategóriák

Lencsés pástétom

Elkészítési idő: 60 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Szereted a tepertőkrémet? Igen, tudom, hogy ezt mennyire furcsa lehet egy lencsés páté elnevezésű recept elején olvasni, de az összehasonlítás nem véletlen. A behűtött, néhány órát érlelődött lencsekrém íze hasonlít a klasszik tepertőkré ízére. A savanyú hagymával pedig olyan reggeli kerekedik belőle, hogy nem is hinnéd, hogy csak zöldség és mag van a tányérodon. A héten már másodszor készítem, mert az első adag úgy elfogyott, hogy mutatóban sem maradt. Nálunk felkerült a kedvenc reggelik listájára.

lencsepástétom

  1. A diót alacsony lángon pirítsd meg egy száraz serpenyőben. Még melegen tedd át egy textilbe, és óvatosan dörzsöld le a héját (amennyire lejön… )
  2. A lencsét öblítsd át, áztasd be 1-2 órára hideg vízbe, és főzd meg sós vízben. Hagyd kihűlni, majd az apróra vágott hagymával, az összenyomott fokhagymával és az összes többi hozzávalóval együtt tedd aprítóba.
  3. Daráld addig, amíg krémes nem lesz. Közben szépen ki is világosodik majd. Néhányszor állítsd le a gépet, és kapard le a falára tapadt krémet.
  4. 4-5 órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Végül tálald pirítóson, egy kevés savanyított hagymával
  5. A savanyított hagymához a hagymát vágd vékony szeletekre, tedd üvegbe. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan rázd össze. 1-2 órát hagyd állni, és már tálalhatod is.

Jó étvágyat!


Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 150 g lencse
  • 100 g dió
  • 1 - 1,5 tk almaecet
  • 1/2 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 tk
  • 1/2 tk bors
  • csipet chilipehely (elhagyható)
  • A villámgyorsan elkészülő savanyított hagymához:
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 ek citromlé
  • 1 csipet cukor és só

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1280Ft
1280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
4980Ft
4980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
890Ft