FB pixel
Kategóriák

Kölesfasírt

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Könnyű vacsorára, de akár köretként is elkészítheted ezeket a sárgarépás kölesfasírtokat. Kívül ropogós, belül puha, fűszeresek, és nagyon finomak. Sárgarépa helyett kerülhet bele cukkini, de ősszel akár sütőtök is.

Egy egyszerű, feta krémet készítettem hozzá: feta sajtból, görög joghurtból, és egy pici olíva olajból.

Kölesfasírt

Elkészítés:

  1. A kölest alaposan mosd át, és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben 7-8 perc alatt főzd puhára. 10 percet hagyd állni a gőzben, hogy az összes nedvességet magába szívja, majd tedd félre amíg ki nem hűl.
  2. A sárgarépát tisztítsd meg, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn. A hagymát vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze. Az összes hozzávalót keverd hozzá a kihűlt köleshez.
  3. 10 percet hagyd állni, hogy a zabpehely és a liszt magába szívja a felesleges nedvességet
  4. Formázz 6-7 cm átmérőjű golyókat majd enyhén lapítsd el. Közepes lángon, 2-3 evőkanál olíva olajon süssd meg.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
780Ft
780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
840Ft
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +