Kölesfasírt
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Könnyű vacsorára, de akár köretként is elkészítheted ezeket a sárgarépás kölesfasírtokat. Kívül ropogós, belül puha, fűszeresek, és nagyon finomak. Sárgarépa helyett kerülhet bele cukkini, de ősszel akár sütőtök is.
Egy egyszerű, feta krémet készítettem hozzá: feta sajtból, görög joghurtból, és egy pici olíva olajból.
Elkészítés:
- A kölest alaposan mosd át, és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben 7-8 perc alatt főzd puhára. 10 percet hagyd állni a gőzben, hogy az összes nedvességet magába szívja, majd tedd félre amíg ki nem hűl.
- A sárgarépát tisztítsd meg, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn. A hagymát vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze. Az összes hozzávalót keverd hozzá a kihűlt köleshez.
- 10 percet hagyd állni, hogy a zabpehely és a liszt magába szívja a felesleges nedvességet
- Formázz 6-7 cm átmérőjű golyókat majd enyhén lapítsd el. Közepes lángon, 2-3 evőkanál olíva olajon süssd meg.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g köles (szárazon mérve)
- 150 g sárgarépa
- 2 db tojás (M méret)
- 50 g apró szemű zabpehely
- 3-4 ek zabpehely liszt
- 1 db közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek petrezselyem
- só, bors
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár