FB pixel
Kategóriák

Kókuszos-vaníliapudingos pohárkrém

Elkészítési idő: 25 perc (4 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

Két dolog van, aminek egész biztos, hogy mindig sikere van itthon: a puding, és a pohárkrém. Ha ezt a kettőt ráadásul összehozom egyben, akkor a boldogság biztos nem marad el.

Ezt a kókuszos pohárkrémet, vaníliapudingból készítettem, kókusz tejjel, amit kókusz tejszínnel tettem lazábbá és krémessé. A krémben piskóta tallérok bújnak meg, amik néhány óra alatt, tökéletesen bepuhulnak majd a krémtől.

Kókuszos-vaníliapudingos pohárkrém

Elkészítés:

  1. A kókusztejet keverd el a vaníliás pudingporral, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint ízesítsd a cukorral.
  2. Tedd tálba, hagyd, hogy picit kihűljön, majd simítsd rá frissen tartó fóliát úgy, hogy teljesen betakarja krémet. Így nem bőrösödik majd meg a teteje. Tedd hűtőszekrénybe legalább 4 órára, de akár egy egész éjszakára is maradhat.
  3. A kókusztejszínt verd laza habbá, ízesítsd egy kevés cukorral. A kihűlt pudingot egy robotgéppel lazítsd fel, majd add hozzá a felvert tejszín felét. Keverd krémesre.
  4. Végül állítsd össze a desszertet: alulra kanalaz a vaníliás krémből, erre jöhet - a pohár méretétől függően - négy öt piskóta tallér, majd újra a krém, majd a piskóta. Ha a pohár tetejére értél, fejezd be egy réteg piskótával, majd halmaz rá egy nagy adagot a maradék kókuszkrémből.
  5. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon, majd tálalásnál szórd meg ízlés szerinti mennyiséggel pirított kókuszreszelékkel, és a szeletelt mandulával.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 3450 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
3490Ft
3490 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
7900Ft
7900 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +