Kókuszos-vaníliapudingos pohárkrém
Elkészítési idő: 25 perc (4 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 4
Két dolog van, aminek egész biztos, hogy mindig sikere van itthon: a puding, és a pohárkrém. Ha ezt a kettőt ráadásul összehozom egyben, akkor a boldogság biztos nem marad el.
Ezt a kókuszos pohárkrémet, vaníliapudingból készítettem, kókusz tejjel, amit kókusz tejszínnel tettem lazábbá és krémessé. A krémben piskóta tallérok bújnak meg, amik néhány óra alatt, tökéletesen bepuhulnak majd a krémtől.
Elkészítés:
- A kókusztejet keverd el a vaníliás pudingporral, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint ízesítsd a cukorral.
- Tedd tálba, hagyd, hogy picit kihűljön, majd simítsd rá frissen tartó fóliát úgy, hogy teljesen betakarja krémet. Így nem bőrösödik majd meg a teteje. Tedd hűtőszekrénybe legalább 4 órára, de akár egy egész éjszakára is maradhat.
- A kókusztejszínt verd laza habbá, ízesítsd egy kevés cukorral. A kihűlt pudingot egy robotgéppel lazítsd fel, majd add hozzá a felvert tejszín felét. Keverd krémesre.
- Végül állítsd össze a desszertet: alulra kanalaz a vaníliás krémből, erre jöhet - a pohár méretétől függően - négy öt piskóta tallér, majd újra a krém, majd a piskóta. Ha a pohár tetejére értél, fejezd be egy réteg piskótával, majd halmaz rá egy nagy adagot a maradék kókuszkrémből.
- Néhány órára tedd hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon, majd tálalásnál szórd meg ízlés szerinti mennyiséggel pirított kókuszreszelékkel, és a szeletelt mandulával.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- kb. 200 g piskótatallér
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 400 ml kókusztej
- 200 ml kókusztejszín
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- A tetejére:
- kókuszreszelék
- szeletelt mandula
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár