Kókuszos fagyi magvakkal
Elkészítési idő: 15 perc (+ a fagyasztás)
Nehézségi szint: Könnyű
Tudod hogyan lesz a fagyi még finomabb? Ha a krémes és kókuszos olvadozó csodához magvakat adsz!
Elkészítés:
- A kókuszkrémet robotgéppel enyhén verd fel, add hozzá a kókusztejet, a cukrot vagy az édesítőt, és a vanília kikapart magját. Ha van fagyigéped, tölts bele, és járj el a használatának megfelelően. Majd tedd dobozba, kanalazz a tetejére eper lekvárt.
- Egy villával óvatosan forgasd bele, és szórd meg a magokkal. Mehet a mélyhűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
- Gép nélkül tedd a kókuszos masszát egy dobozba, és óránként keverd át egy villával, hogy ne képződjenek benne nagyobb jégkristályok. Ha már kellően megszilárdult, forgasd bele a lekvárt, szórd meg a magokkal, és hagyd, hogy teljesen megdermedjen.
- Tálald apróra vágott, ropogós magvakkal.
Jó, ha tudod!
A házi fagyi - mivel semmilyen állományjavítót nem tartalmaz - frissen, vagyis aznap a legjobb. Ha nagyon megfagy, érdemes fogyasztás előtt egy turmixgépben újra - krémesre turmixolni, különben nagyon kemény és jeges lesz.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 200 ml kókusztejszín
- 50 ml kókusztej
- 2-3 ek természetes cukor vagy , természetes édesítőszer
- 1/2 rúd vanília
- A tetejére:
- 2-3 ek eper lekvár (vagy ízlés szerint másmilyen gyümölcslekvár)
- pirított törökmogyoró és pekándió nagyobb darabokra vágva
- apróra vágott pirított törökmogyoró és pekándió a tálaláshoz
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
0 Ft / db
1880Ft
Bezár
Bezár