Kesudiókrémes granola
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
A házi granola vitathatatlan előnye a készen kapható változatokkal szemben, hogy nemcsak, hogy a kedvenc hozzávalóidat tartalmazhatja, de a még langyos granolát szemezgetni, egyenesen a tepsiből...nna, az a legjobb!
Ebben a változatban a hozzáadott olajat tojásfehérjére cseréltem. Így megmaradt az ismerős, ropogós textúra, de sokkal alacsonyabb kalóriaértékkel párosult. Ha inkább az édesebb változatot kedveled, akkor picit több juharszirupot adj hozzá, kesuvaj helyett pedig választhatod a kedvenc magvajadat is.
Elkészítés:
- Keverd el a hozzávalókat, és öntsd egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe. Kb. 0,5 cm vékonyan nyomkodd le a keveréket, és 150 fokos, sütőben, légkeveréssel, 30-40 perc alatt süsd ropogósra.
- Hagyd kihűlni a tepsiben, majd törd kedved szerinti kisebb-nagyobb darabokra. Légmentesen záródó üvegben tárold.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 250 g nagyszemű zabpehely
- 30 g őrölt lenmag
- 60-80 g mandula, kesudió, mogyoró vegyesen
- 3-5 ek juharszirup (ízlés szerint többet is tehetünk hozzá)
- 2 db tojásfehérje
- 50 g kesudiókrém
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár