FB pixel
Kategóriák

Kendermagos pástétom recept

Elkészítési idő: 15 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Ha gyors és kellemes növényi pástétomra vágysz, akkor ez a csupa natúr hozzávalókból készült kellemesen ízesített és fűszerezett krém pont neked való!

Kendermagkrém pirítóssal
Kendermagkrém pirítóssal

Elkészítés:

  1. Ha szárított aszalt paradicsomot használsz, akkor előbb áztasd be egy órára vízbe. Ha olajosat, akkor csak csepegtesd le és máris használatra kész.
  2. Ezután nincs semmi más dolgod, mint hogy az összes hozzávalót beleteszed az aprítógépbe (fontos, hogy ne turmixgépet használj!), és aprítsd darabosra őket. Így kicsit rághatóbb masszát kapsz. Persze teljesen pépessé is lehet aprítani, akkor még inkább hasonlítani fog a klasszikus pástétomokhoz.
  3. Kend kenyérre, vagy zöldségekhez is nagyon jó kis mártogatós!

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 kis csésze nyers hántolt kendermag
  • néhány szem dió (ebben az adagban most másfél szem dió került, de ez is ízlés kérdése, lehet több vagy kevesebb is, ki mennyire szereti a dió ízét
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagyobb aszalt paradicsom (szárított vagy olajos is lehet)
  • fél fej lilahagyma
  • 1 kis marék bazsalikom
  • 2 ek citromlé (vagy 1 ek frissen facsart változat) ,
  • ízlés szerint
  • pici víz, ha igényli és száraz

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
6800Ft
6800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
4980Ft
4980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5990Ft
5990 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 8140 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
890Ft