Joghurtos dresszing
Friss és halványzöld, picit fokhagymás, nagyon de nagyon bazsalikomos… ahhh… isteni 😋 És nem csak salátára, de zöldséget beletunkizni, vagy sültkrumpli mellé. Sőt, én szívesen kínálom akár saslik, vagy más frissensült mellé is.
Az a legszuperebb a házi salátaöntetekben, hogy egyrészt nincs benne tartósítószer, iszonyat mennyiségű cukor, és teljesen a saját ízlésedre szabhatod – vagy az éppen rendelkezésre álló alapanyagokra.
Friss bazsalikom mindig van itthon – ahányszor vásárolni vagyunk, és akciós a bazsalikom, mindig veszek egy cseréppel, és mivel nálam ezek nagyon sokáig vígan élnek, így nem túlzok – minimum 2 cseréppel mindig van itthon… most éppen 4 – vagyis jelenleg csak 3, mert az egyiket szépen lecsupaszítottam a dresszing miatt. 🙂 De ez csak ideiglenes, néhány hét, és újra szépen kilevelesedik majd. Hol is tartottam? 🙂 – jahh, igen: szóval bazsalikom helyett használhatsz egy nagy csokor petrezselymet, koriandert, vagy akár kaprot is.
Elkészítés:
- Dobálj mindent a botmixer poharába, vagy a turmixgépbe, és turmixold egyneműre. Használd friss salátához, tálald friss zöldségek, vagy sültkrumpli mellé.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 200 ml görög joghurt
- 4-5 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ¼-½ tk só (ízlés szerint)
- ¼ tk bors
- citrom vagy lime reszelt héja
- 1 nagy marék bazsalikomlevél