Jennifer Aniston bulgur saláta
Ha használod a közösségi oldalakat, biztos vagyok benne, hogy találkoztál már ezzel a salátával, ami állítólag Jennifer Aniston színésznő kedvenc fogása. Sőt, az a városi legenda is kering ezzel kapcsolatban, hogy a Jóbarátok forgatásának 10 éve alatt mindig ezt ebédelte…
Az, hogy ez valóban így van-e, valószínűleg sosem fogjuk megtudni – de abba inkább bele sem gondolok, hogy ha tényleg igaz, azért az… hátömmm… szóval elég durva 😜
A jóbarátos-ebéd sztorit azért némiképp üti, hogy lilahagyma is van benne, ami azért elég bátor választás egy „munkahelyi” ebédnek. Nemrég egyébként azt olvastam valahol, hogy ha a felkockázott hagymát hideg vízbe dobod, akkor mérséklődik az erőteljes aromája. Kipróbáltam: maradjunk annyiban, hogy inkább homeoffice, mint irodai fogás. 😉
De az biztos, hogy ha könnyű ebédet keresel, akkor tényleg remek választás, hiszen gyorsan elkészül, laktató, tele csupa egészséges hozzávalóval – ráadásul még finom is.
Elkészítés:
- A bulgurt főzd meg kb. 250 ml. vízben. A hagymát, az uborkát, és a fetát kockázd fel, a mentát és a petrezselymet darabold durvára. Tedd félre.
- A csicserit öblítsd le, amennyire tudod a héjakat is távolítsd el.
- Ha a bulgur megfőtt, hagyd, hogy langyosra hűljön, majd keverd el az előkészített alapanyagokkal. Ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal, és a citromlével. Forgasd össze, és már tálalhatod is. Nyáron jól behűtve, hűvösebb időben pedig szobahőmérsékleten az igazi (szerintem 🙂).
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g bulgur
- ½ fej lilahagyma
- kb. 10 cm uborka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék menta
- 1 doboz csicseriborsó
- 100 g feta
- 2 ek tisztított pisztácia
- 1 db citrom leve vagy 3-4 ek citromlé
- citromos extra szűz olívaolaj (“sima” extra szűz olívaolaj is jó)
- só, bors ízlés szerint