Hummusz recept, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban is
Mi az? Bővelkedik Omega3 zsírsavakban, gazdag kálcium, magnézium vas és cink forrás, illetve B-vitaminokban is gazdag. Ez bizony a hummusz. A benne található csicseriborsó, olívaolaj és szezámmag bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású, és ha ez mind nem lenne elég, ráadásul nagyon finom, és remekül kombinálható. Most mindjárt kétféle ízben is hoztam nektek: egy lágy, natúr, és egy karakteresebb, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban.
(Egyébként te hogy ismered? Hummusz? Vagy humusz? Mindkét féleképpen használják, mi hummuszként használjuk.)
Elkészítés:
- A csicseriborsóról öntsd le a levét, mosd ás, és csepegtesd le, a leázott héjat távolítsd el. Tedd félre.
- Tedd aprítóba a többi hozzávalót, és néhány másodperc alatt keverd el. Add hozzá a csicseriborsót is, és 3-4 perc alatt daráld krémesre. Ha nagyon sűrű, fokozatosan adagold hozzá a vizet, amíg a kívánt állagot el nem éred.
- Szedd tálba, ízesítsd olívaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel, chilipehellyel.
Fűszeresebb változathoz adj 2-3 evőkanál aszalt paradicsomot és kapribogyót a natúr hummuszhoz, és így daráld krémesre. A tetejét locsold meg a paradicsom olajával, és egy kevés finomra vágott aszalt paradicsommal és kapribogyóval.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 90 g tahini
- 2-3 ek hidegvíz
- 2 ek olívaolaj
- ½ tk őrölt kömény
- ½ tk só (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé vagy ízlés szerint
- olívaolaj, petrezselyem, chili pehely a tetejére,
- Aszalt paradicsomos, kapribogyós változat:
- 3 ek aszalt paradicsom
- 3 ek kapribogyó