Hideg banánkrém (banánfagyi)
Ha csemetét le akarom venni a lábáról már a reggelivel, akkor a nice cream – vagyis a banán alapú fagyi - mindig nagyon jó választás. Semmi másra nincs hozzá szükséged, mint egy (vagy több – vérmérséklettől függően 🙂) fagyasztott banánra.
Mindig marad itthon egy-egy banán, ami már érett annyira, hogy csak rakosgatjuk, de annyi ritkán van, hogy banánkenyér legyen belőle. Nna, ezek a darabok – amik még nem teljesen barnák – mennek a fagyasztóba, hogy aztán hamarosan reggeli legyen belőlük. Nem szoktam felszeletelni, mert úgy könnyebben megbarnul, csak egyben (meghámozva) bedobom egy zacskóba, és megy a mélyhűtőbe.
Amikor pedig kedvünk szottyan rá, csak előkapom, felkarikázom, és némi tejjel vagy joghurttal megy a turmixgépbe. Megszórom granolával, magvakkal (ezekkel a Magosbolt jóvoltából mindig jól el vagyok látva, nna.. 😉), és valamilyen friss gyümölccsel. De tálalhatod mogyoró- vagy mandula krémmel, sőt, akár már a banánkrémet is gazdagíthatod valamilyen tetszés szerinti magkrémmel. A vaníliás kesudió krém például nagyon jól illik hozzá.
Elkészítés:
- A banánt még fagyottan karikázd fel (simán viszi bármelyik kés, nem fagy betonra 🙂) és a többi hozzávalóval együtt dobd a turmixgépbe, vagy az aprítóba. 1 perc alatt turmixold krémesre. Közben néhányszor egy lapáttal töröld körbe a gépet, simítsd le a faláról a gyümölcsöt.
- Kanalazd tálba, szórd meg a kedvenc granoláddal és magvaiddal, és némi friss gyümölccsel. Tálald azonnal, mielőtt elolvad! 😉
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 db fagyasztott banán
- kb. 50 ml kókusztej (vagy bármilyen (növényi)tej, amit szeretsz)
- juharszirup vagy méz ízlés szerint
- 1 púpos ek kesuvaj (opcionális)
- A tetejére:
- friss gyümölcs
- kakaós granola vagy bármilyen , granola tetszés szerint
- pörkölt pekándió vagy bármilyen mag tetszés szerint