FB pixel
Kategóriák

Hideg banánkrém (banánfagyi)

Elkészítési idő: 10 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Ha csemetét le akarom venni a lábáról már a reggelivel, akkor a nice cream – vagyis a banán alapú fagyi - mindig nagyon jó választás. Semmi másra nincs hozzá szükséged, mint egy (vagy több – vérmérséklettől függően 🙂) fagyasztott banánra.

Mindig marad itthon egy-egy banán, ami már érett annyira, hogy csak rakosgatjuk, de annyi ritkán van, hogy banánkenyér legyen belőle. Nna, ezek a darabok – amik még nem teljesen barnák – mennek a fagyasztóba, hogy aztán hamarosan reggeli legyen belőlük. Nem szoktam felszeletelni, mert úgy könnyebben megbarnul, csak egyben (meghámozva) bedobom egy zacskóba, és megy a mélyhűtőbe.

Amikor pedig kedvünk szottyan rá, csak előkapom, felkarikázom, és némi tejjel vagy joghurttal megy a turmixgépbe. Megszórom granolával, magvakkal (ezekkel a Magosbolt jóvoltából mindig jól el vagyok látva, nna.. 😉), és valamilyen friss gyümölccsel. De tálalhatod mogyoró- vagy mandula krémmel, sőt, akár már a banánkrémet is gazdagíthatod valamilyen tetszés szerinti magkrémmel. A vaníliás kesudió krém például nagyon jól illik hozzá.

Hideg banánkrem (banánfagyi)

Elkészítés:

  1. A banánt még fagyottan karikázd fel (simán viszi bármelyik kés, nem fagy betonra 🙂) és a többi hozzávalóval együtt dobd a turmixgépbe, vagy az aprítóba. 1 perc alatt turmixold krémesre. Közben néhányszor egy lapáttal töröld körbe a gépet, simítsd le a faláról a gyümölcsöt.
  2. Kanalazd tálba, szórd meg a kedvenc granoláddal és magvaiddal, és némi friss gyümölccsel. Tálald azonnal, mielőtt elolvad! 😉

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 11400 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / kg
15800Ft
15800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
1680Ft
1680 Ft/db
Egységár: 6720 Ft/kg
db
- +