Házi tojáslikőr
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés:
- A tojássárgáját és a cukrot habverővel kihabosítjuk.
- A tejet és a tejszínt a lábosba öntjük, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Ha már forró, vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés közben öntsük a tojásos keverékhez.
- Öntsük vissza az egészet a lábosba, és továbbra is kevergetve, forraljuk még 4-5 percig, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Végül szűrjük át teaszűrőn, és ha már langyosra hűlt, öntsük fel a rummal.
- Ha pl. mákos gubára, vagy bármilyen más sütire, desszertre öntjük, rögtön önthetjük, de csak simán szeretnéd fogyasztani, hűtve ajánljuk!
Egészségedre! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 200 ml tej
- 100 ml főzőtejszín
- 1/2 tk őrölt fahéj vagy 1 db nagyobb fahéjrúd
- 5-6 szem szegfűszeg
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 50-100 ml rum (opcionális)