FB pixel
Kategóriák

Házi tojáslikőr

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  


Elkészítés:

  1. A tojássárgáját és a cukrot habverővel kihabosítjuk.
  2. A tejet és a tejszínt a lábosba öntjük, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Ha már forró, vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés közben öntsük a tojásos keverékhez.
  3. Öntsük vissza az egészet a lábosba, és továbbra is kevergetve, forraljuk még 4-5 percig, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Végül szűrjük át teaszűrőn, és ha már langyosra hűlt, öntsük fel a rummal.
  4. Ha pl. mákos gubára, vagy bármilyen más sütire, desszertre öntjük, rögtön önthetjük, de csak simán szeretnéd fogyasztani, hűtve ajánljuk!

Egészségedre! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink