Házi Snickers szelet
Elkészítési idő: 35 perc (Hűtés: kb. 4 óra)
Nehézségi szint: Könnyű
Sütő forma: 19 x 12 cm
Extrán mogyorós, és ropogós, pont elég édes, de nem túl édes, pont jó, és a belga csokitól pedig klellemsen lágy ízű!
Elkészítés:
- A datolyapasztát a forró vízzel krémesre keverjük.
- A sót és a mogyorót tegyük aprítóba, és daráljuk egészen morzsásra. Adjuk hozzá a datolyát is, és hagyjuk a gépben, amíg össze nem áll az egész. Akkor jó, ha az ujjaddal összenyomva egyben marad. Ha esetleg nagyon száraz, akkor egy kis vízzel lazíthatod, de akkor se legyen túlságosan lágy.
- Az így kapott masszát egyenletesen nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt formába.
- Az aprítóba most a karamell hozzávalóit tedd. Mehet bele a mogyoróvaj, só, vanília, a datolya és a víz is. Ha túl sűrű, még 1-1 evőkanál vízzel még higíthatod, de vigyázz, mert ha nagyon lágy, akkor nem marad egyben!
- A kapott karamell krémet egy spatulával kend rá az alapra, és szórd meg a tetejét mogyoróval.
- A mogyoródarabokat óvatosan nyomkodd bele, majd tedd a hűtőbe a tepsit 3-4 órára.
- A hűtés után darabold 8 részre.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók az alaphoz:
- 150 g szárazon pörkölt földimogyoró
- 50 g datolyapaszta + 2 ek forró víz
- csipet só
- Ha nagyon száraz és morzsás a keverék, +1 ek forróvíz
- A karamellhez:
- 100 g mogyoróvaj
- 70 g datolyapaszta
- csipet só
- 1 tk vanília
- 50 ml forró víz
- 60-70 g szárazon pörkölt földimogyoró a tetejére
- 250 g belga tejcsoki a mártogatáshoz
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár