FB pixel
Kategóriák

Házi Snickers szelet

Elkészítési idő: 35 perc (Hűtés: kb. 4 óra)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: 19 x 12 cm  

Extrán mogyorós, és ropogós, pont elég édes, de nem túl édes, pont jó, és a belga csokitól pedig klellemsen lágy ízű!

Házi Snickers szelet

Elkészítés:

  1. A datolyapasztát a forró vízzel krémesre keverjük.
  2. A sót és a mogyorót tegyük aprítóba, és daráljuk egészen morzsásra. Adjuk hozzá a datolyát is, és hagyjuk a gépben, amíg össze nem áll az egész. Akkor jó, ha az ujjaddal összenyomva egyben marad. Ha esetleg nagyon száraz, akkor egy kis vízzel lazíthatod, de akkor se legyen túlságosan lágy.
  3. Az így kapott masszát egyenletesen nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt formába.
  4. Az aprítóba most a karamell hozzávalóit tedd. Mehet bele a mogyoróvaj, só, vanília, a datolya és a víz is. Ha túl sűrű, még 1-1 evőkanál vízzel még higíthatod, de vigyázz, mert ha nagyon lágy, akkor nem marad egyben!
  5. A kapott karamell krémet egy spatulával kend rá az alapra, és szórd meg a tetejét mogyoróval.
  6. A mogyoródarabokat óvatosan nyomkodd bele, majd tedd a hűtőbe a tepsit 3-4 órára.
  7. A hűtés után darabold 8 részre.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók az alaphoz:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
2380Ft
Bezár
0 Ft / db
2380Ft
Bezár
0 Ft / db
2380Ft
2380 Ft/db
Egységár: 4760 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +