Házi pisztáciakrém
Elkészítési idő:
30 perc
Nehézségi szint:
Könnyű
A pisztáciakrém igazi különlegesség, mégis meglepően egyszerűen elkészíthető. Nem kell hozzá sem bonyolult technika, sem hosszú órák a konyhában: pár perc alatt varázsolhatsz belőle selymes, krémes, gazdag ízű krémet, amely bármely desszertet vagy süteményt ünnepivé varázsol. Töltheted süteményekbe, rétegezheted pohárkrémekbe, de akár még fagylaltot is készíthetsz vele.
Ez a recept megmutatja, hogy a pisztácia nemcsak különleges alapanyag, hanem egy sokoldalú kincs, amely minden falatban a luxus és az egyszerűség tökéletes találkozását kínálja.
![]()
Elkészítés:
- A pisztáciát sütőben, alacsony fokozaton pirítsd meg. Egy textilben - amennyire tudod - dörzsöld le a héját, majd tedd át nagy teljesítményű aprítóba. Néhány perc alatt daráld krémesre, közben többször állítsd le a gépet, és szedd le az aprító falára tapadt magokat, hogy finom krémes legyen a végeredmény.
- Ízlés szerint ízesítheted sóval.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 150 g pisztácia
Ajánlott Termékeink
Bezár
