FB pixel
Kategóriák

Házi pisztácia fagyi

Elkészítési idő: 15 perc (egy éjszaka hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  

Évekig meg voltam győződve róla, hogy a házi fagyi nem lehet olyan krémes, mint a bolti vagy a cukrászdai változat. Eleinte volt néhány lelkes próbálkozásom a témában, de mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, így el is engedtem.

Nemrég kezdtem itthon újra fagyi-próbálkozásokba. Elengedtem a joghurtos változatokat, amik kőkeményre és kristályosra fagytak a hűtőben és inkább a tejszínes vonalat próbálgattam. Ezek krémesek, lágyak, egyáltalán nem fagyosak. Isteni finomak! Egy különbség van a bolti változathoz képest: hamarabb olvadnak, hiszen semmilyen plusz állagjavítót nem tartalmaznak.

Ehhez a pisztácia fagyihoz pedig összesen 3 hozzávalóra van szükséged:

  • pisztáciára (naná) vagyis pisztácia krémre
  • cukrozott sűrített tejre
  • tejszínre

A pisztácia krémet elkészítheted saját magad, vagy választhatsz üveges változatot. Fontos, hogy 100% pisztácia tartalmú legyen.

A sűrített tejből vásárolhatsz készen, vagy kb. 1 óra alatt ezt is elkészítheted otthon. Ehhez semmi másra nincs szükséged, mint tejre és cukorra. A mennyiséget nehéz pontosan belőni, de a maradék néhány hétig simán elvan a hűtőben, és felhasználhatod újabb adag fagyira, vagy akár a kávéd édesítésére is. De remek alapanyaga számos desszertnek is. Például pöpec kis kókuszgolyó készül vele. 😉

Hogyan készítsünk házi sűrített tejet?

A házi sűrített tej elkészítéséhez végy egy nagyobb méretű lábost, lehetőleg vastag aljút, hogy ne égjen le benne a tej. Szórd bele a cukrot és öntsd fel a tejjel. Közepes lángon, kevergetve melegítsd fel, amíg a cukor el nem olvad, majd alacsony lángon, csak finoman gyöngyözve főzd addig, amíg a keverék a felére nem csökken. Ez kb. 1 óra, vagyis légy türelmes és kitartó, és 5 percenként nézz rá, és keverd meg, nehogy leégjen. Ha elkészült, töltsd üvegbe, hagyd kihűlni és felhasználásig tárold a hűtőben.

Házi pisztácia fagyi

A pisztácia fagyi elkészítése

Fagylaltgéppel:

  1. Mérd ki a hozzávalókat: a pisztácia krémet, a cukrozott sűrített tejet, és a tejszínt.
  2. Keverd össze ezeket, hogy egynemű masszát kapj.
  3. Töltsd bele a keveréket a fagylaltgépbe, majd dolgozd fel a géppel.
  4. Amikor elkészült, tedd át egy dobozba, a tetejét szórd meg apróra vágott pisztáciával és néhány órára tedd a mélyhűtőbe.

Fagylaltgép nélkül:

  1. Keverd össze a pisztácia krémet a cukrozott sűrített tejjel.
  2. Verd fel a tejszínt kemény habbá. 
  3. Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a pisztáciás keverékbe.
  4. Öntsd a masszát egy dobozba, a tetejét szórd meg apróra vágott pisztáciával.
  5. Helyezd a dobozt a mélyhűtőbe legalább egy éjszakára, hogy megfelelően megdermedjen.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
4780Ft
4780 Ft/db
Egységár: 26556 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
16800Ft
16800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +