Házi nutella - mogyorókrém recept édesítőszerrel
Elkészítési idő: 10 perc (+ 2 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
A mogyorókrém mindig is nagy kedvenc volt, és mindig is az lesz!
Bemutatni nem hiszen hogy kell bárkinek is, az egyik legnépszerűbb süti hozzávaló, de magában is mennyei csemege. Csak egy kiskanál kell hozzá. Na jó, lehet nagy is! 😀 Szerintünk a házilag elkészített mogyorókrém igazi nagyágyú, hiszen az arányokat a saját ízlésed szerint keverheted, így lehet édesebb, vagy épp hogy csak édes, vagy akár brutál csokis!
Elkészítés:
- Minden hozzávalót tegyél az aprítógépbe, és kb. 3 perc alatt daráld krémesre őket. Ezután érdemes a kapott krémet 1-2 órára hűtőbe tenni, mert nagyon folyós az olvadt csoki miatt.
- Ha édesíted cukorral, vagy édesítőszerrel, akkor az mindenképp por formában kerüljön bele, mert különben szemcsés marad.(ha szirupot szeretnél tenni bele, próbáld ki a kókuszvirágcukor szirupot, kevésbé karakteres az íze, nem viszi el az ízeket)
- Ha lehűtötted a krémet akár kis üvegekbe is elteheted. Sőt, kis masnival átkötve vagy becsomagolva kedves, kézzel készült ajándék is lehet belőle.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 15 dkg pörkölt törökmogyoró
- 5 dkg belga vagy cukormentes csoki (ha csokisabban szeretnénk, akkor 7,5 dkg)
- ízlés szerint valamilyen természetes cukor, vagy természetes édesítőszer
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár