Házi mandulatej recept
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Természetes alapanyagokból egy olyan laktóz és tejmentes növényi tejet készíthetsz, amit nyugodtan fogyaszthatsz, hiszen csak az van benne, amit Te beleteszel! Nem kell más hozzá, csak friss mandula, természetes gyümölcs alapú édesítőszer, plusz egy kis fűszer, és máris használhatod a klassz házi készítésű mandulatejet kávéhoz, müzlihez, vagy akár főzhetsz is vele!
Elkészítése:
- A mandulát áztasd be 12-15 órára, majd öntsd le róla a vizet, és mosd át alaposan.
- Tedd turmixgépbe, öntsd fel 1 liter tiszta vízzel, ízesítsd a datolya pasztával, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Turmixold kb. 1 percig, vagy amíg teljesen krémes nem lesz.
- Egy textil segítségével szűrd át, nyomkodd ki alaposan. Öntsd üvegbe, és tárold hűtőben. 1 héten belül fogyaszd el.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók kb. 1 literhez:
- 200 g nyers mandula
- 1 liter víz
- 2-3 tk datolya paszta (ízlés szerint)
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 csipet só
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár