FB pixel
Kategóriák

Házi granola csokival, vagy liofilizált gyümölcsökkel

Elkészítési idő: 20 perc (45 perc pihentetés)  
Sütési idő: 24 perc
Nehézségi szint: Könnyű  

Bár készen is nagyon finom granolákat lehet vásárolni (akár nálunk is), de azért a ropogós, sült, házi „müzlinek” nincs párja.

Na, de mi is az a granola? Ropogós, sütőben sült zabpehely, magvakkal, fűszerekkel, és olyan folyékony édesítőve, ami karamellizálódik a szemeken, létrehozva ezzel a jellegzetes, granola élményt. Fogyaszd reggelire tejjel vagy joghurttal, friss gyümölcsökkel, magvajjal – vagy csak ropogtass belőle, ha valami egészséges és finom édességre vágysz.

Most kétféle változatban készítettem: gyümölcsös és csokis ízben. Az alap mindkettőnél ugyanaz, amit aztán kedvedre feldobhatsz magvakkal, aszalt vagy liofilizált gyümölcsökkel, kókuszchippszel…

A gyümölcsös változathoz: Készíts illatos, ropogós granolát, és keverj hozzá liofilizált gyümölcsöket, amitől nem csak csodaszép lesz, de friss és könnyed is. Csak öntsd fel egy kevés tejjel, vagy kanalazz mellé némi natur joghurtot, és már kész is az egészséges reggeli, amihez csak percekre volt szükséged

A csokis változathoz: Ez már nem is reggeli, hanem a nasi kategória. De ha némi friss gyümölccsel, joghurttal vagy tejjel tálalod, biztos nem fogsz mellé.

Azért egy kis csavart is vittem bele, naná 😉, merthogy nem a megszokott zabpehelből készítettem, hanem natúr gabonapehely keverék-ből.

Házi granola csokival, vagy liofilizált gyümölcsökkel

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a pehely mixet, a pekándiót, a törökmogyorót, és szeletelt mandulát. Add hozzá a sót és a fahéjat. Keverd el, majd öntsd rá az olívaolajat, vagy a kókuszolajat és a juharszirupot, vagy a mézet, is. Forgasd össze úgy, hogy minden szemet bevonjon az édes, olajos réteg.
  2. A sütőt melegítsd elő 160 fokra, légkeveréssel bélelj egy ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
  3. A keveréket tedd a tepsire, és rendezd el, kb 1,5 cm vastagon. Óvatosan nyomkodd le, hogy picit összetapadjon. Told 160 fokra, előmelegített légkeveréses sütőbe 22-24 percre, vagy amíg aranybarnára nem sül. A tepsiben hagyd teljesen kihűlni, és adj neki legalább 45 percet.
  4. Végül dobd fel kedved szerint: liofilizált gyümölcsökkel, vagy fehér és étcsoki cseppekkel. Vagy akár mindkettővel! 😉
  5. Mivel ez egy nagy mennyiség, akár el is felezheted: a fele készülhet gyümölcsös, míg a másik fele csokis változatban. Tárold légmentesen záródó dobozban vagy üvegben - hogy ropogós maradjon, legfeljebb 3 hónapig.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
880Ft
880 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2560Ft
2560 Ft/db
Egységár: 51200 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
13800Ft
13800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8980Ft
8980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
9980Ft
9980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1680Ft
1680 Ft/db
Egységár: 6720 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / db
2180Ft
Bezár
0 Ft / db
760Ft