FB pixel
Kategóriák

Házi forralt bor

Elkészítési idő: 20 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

Sokfajta forralt bort lehet készíteni, ez egy könnyű, selymes, kellemesen citrusos változat. 

A forralt bor elkészítése:

Ha megvan minden hozzávalód, hihetetlenül egyszerű elkészíteni:

  1. Beleöntjük a bort és a vizet egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és a felkarikázott citromot is. (A gyömbért darabolhatjuk/reszelhetjük, a vanília rúd belsejét kaparjuk ki, jobban kijönnek az aromái, de akár hosszába félbevágva is beletehetjük, így is elég jól kijön az íze.
  2. Nem forraljuk! (ez fontos!), csak felforrósítjuk. Ahogy elérte a forráspontot, levesszük a tűzről. És fogyasztjuk. Forrón :)
  3. Ha maradna belőle másnapra is, akkor vegyük ki belőle a citromkarikákat, hogy ne ázzon bele a citromhéj kesernyés, fanyarkás íze.

Egészségedre!

Hozzávalók
  • 1 liter száraz vörösbor (a leginkább ajánlott fajták: pinot noir, zweigelt, merlot, kadarka, kékfrankos. A fiatalabb évjáratok a forralt bornál jobban működnek, könnyedebb, selymesebb, kellemesebb íz lesz a végeredmény)
  • 0.5 dl víz
  • 5-6 ek cukor (ha édesítőszerrel szeretnéd, a xilittel működik a legjobban)
  • 3-4 rúd fahéj
  • 10-12 db szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1-2 db aszalt vagy kandírozott gyömbér (vagy egy kevés friss gyömbér)
  • 1-2 db vaníliarúd
  • egy kevéske szerecsendió reszelve
  • 1 db citrom felkarikázva, esetleg cikkekre vágva

Ajánlott Termékeink

Bezár
0Ft / kg
4800Ft
4800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0Ft / db
880Ft
880 Ft/db
 
db
- +
Bezár
0Ft / kg
8400Ft
Bezár
0Ft / db
1980Ft
1980 Ft/db
Egységár: 3960 Ft/kg
db
- +
Bezár
0Ft / db
890Ft
890 Ft/db
Egységár: 1780 Ft/kg
db
- +
Bezár
0Ft / db
380Ft
380 Ft/db
Egységár: 19000 Ft/kg
db
- +
Bezár
0Ft / db
960Ft
960 Ft/db
Egységár: 48000 Ft/kg
db
- +
Bezár
0Ft / db
480Ft
480 Ft/db
Egységár: 24000 Ft/kg
db
- +
Bezár
0Ft / db
540Ft
540 Ft/db
Egységár: 27000 Ft/kg
db
- +