FB pixel
Kategóriák

Házi forralt bor

Elkészítési idő: 20 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

Sokfajta forralt bort lehet készíteni, ez egy könnyű, selymes, kellemesen citrusos változat. 

A forralt bor elkészítése:

Ha megvan minden hozzávalód, hihetetlenül egyszerű elkészíteni:

  1. Beleöntjük a bort és a vizet egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és a felkarikázott citromot is. (A gyömbért darabolhatjuk/reszelhetjük, a vanília rúd belsejét kaparjuk ki, jobban kijönnek az aromái, de akár hosszába félbevágva is beletehetjük, így is elég jól kijön az íze.
  2. Nem forraljuk! (ez fontos!), csak felforrósítjuk. Ahogy elérte a forráspontot, levesszük a tűzről. És fogyasztjuk. Forrón 😀!
  3. Ha maradna belőle másnapra is, akkor vegyük ki belőle a citromkarikákat, hogy ne ázzon bele a citromhéj kesernyés, fanyarkás íze.

Egészségedre!

Hozzávalók
  • 1 liter száraz és félédes vörösbor vegyesen (a leginkább ajánlott fajták: pinot noir, zweigelt, merlot, kadarka, kékfrankos. A fiatalabb évjáratok a forralt bornál jobban működnek, könnyedebb, selymesebb, kellemesebb íz lesz a végeredmény)
  • 0.5 dl víz
  • 5-6 ek cukor (ha édesítőszerrel szeretnéd, a xilittel működik a legjobban)
  • 3-4 rúd fahéj
  • 10-12 db szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1-2 db aszalt vagy kandírozott gyömbér (vagy egy kevés friss gyömbér)
  • 1-2 db vaníliarúd
  • egy kevéske szerecsendió reszelve
  • 1 db citrom felkarikázva, esetleg cikkekre vágva

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
890Ft
890 Ft/db
Egységár: 1780 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
1980Ft
1980 Ft/db
Egységár: 3960 Ft/kg
db
- +
Bezár
Egész fahéj 20 g Részletek
Készlethiány
0 Ft / db
380Ft
Bezár
0 Ft / db
580Ft
580 Ft/db
Egységár: 29000 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
880Ft
880 Ft/db
 
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
8400Ft
Bezár
0 Ft / kg
4800Ft
4800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár