FB pixel
Kategóriák

Háromszínű quinoa salátával töltött paprika

Elkészítési idő: 40 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Háromszínű quinoa salátával töltött paprika

Elkészítés:

  1. A zöldségeket a piros kaliforniai paprikán kívül tetszőleges formákra vágjuk, és egy serpenyőben jó forróra felhevített olívaolajban megpirítjuk. Hogy minden zöldségünk kellemesen ropogós maradjon, fontos a sorrend: először a répát, aztán hagymát és a paprikákat, majd a koktélparadicsomot dobjuk a serpenyőbe. Végül ráreszeljük a fokhagymát, és utána le is vesszük a tűzhelyről, hogy a fokhagyma íze is jól kiérezhető legyen.
  2. Ha elkészült a quinoánk is, összeforgatjuk a pirított zöldségekkel egy salátás tálban, beletépkedjük a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A piros kaliforniai paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd egy kevés olívaolajon meggrillezzük. Amikor ezzel készen vagyunk, a quinoás pirított zöldségeket beletöltjük a piros paprikákba. Az egyiket ízesíthetjük balzsamecettel, a másikat citrommal, de ízlés szerint meg lehet locsolni natúr joghurttal is!
  4. Fogyaszthatjuk akár köretként is egy finom hal mellé, egy pohár rozé borral, de önmagában salátának is tökéletes!

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók
  • 15 dkg quinoa mix
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 db sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 8 db koktélparadicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • balzsamecet vagy citromlé
  • natúr (sótlan) ételízesítő
  • , bors (ízlés szerint)

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
3600Ft
3600 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
1080 Ft/db
Egységár: 4320 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
780Ft