Háromszínű quinoa saláta grillezett zöldségekkel
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Elkészítés:
- Először is nagyon fontos, hogy felhasználás előtt a qunioát alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. (Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és utána egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.)
- Ha megvagyunk ezzel, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, teszünk hozzá 2 teáskanál natúr (sótlan) ételízesítőt, és puhára főzzük.
- Amíg a quinoa fő, elkészíthetjük a zöldségeket. Tetszőleges formákra vágjuk, egy serpenyőben jó forróra felhevítjük az olíva olajat, és megpirítjuk a zöldségeket. Hogy minden zöldségünk kellemesen ropogós maradjon, fontos a sorrend: először a répát, aztán hagymát és a paprikákat, majd a koktélparadicsomot dobjuk a serpenyőbe. Végül ráreszeljük a fokhagymát, és utána le is vesszük a tűzhelyről, hogy a fokhagyma íze is jól kiérezhető legyen.
- Ha elkészült a quinoánk is, összeforgatjuk a zöldségekkel egy salátás tálban, rátépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk balzsamecettel (vagy citromlével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kész a salátánk.
- Akár köretként is fogyaszthatjuk, (én halat ennék mellé :-) ) És egy pohárka finom rozét :-)
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Hozzávalók
- 15 dkg quinoa mix
- 1 db lilahagyma
- 1 db répa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- 6-8 db koktélparadicsom
- extraszűz olivaolaj
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- balzsamecet vagy citromlé
- natúr (sótlan) ételízesítő
- só, bors (ízlés szerint)
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
Bezár