FB pixel
Kategóriák

Három színű rizzsel töltött csirkecomb

Elkészítési idő: 90 perc  
Sütési idő: 150 perc
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

A klasszikus, töltött csirkecombot most egy kisebb csavarral, három színű jázminrizzsel, aszalt áfonyával és dióval töltöttem, fűszeres vajjal borítottam, és lassan megsütöttem a sütőben.

Ízletes, laktató, a hús szinte szétomlik a szádban. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

Ez azért nem kifejezetten egy egyserpenyős recept, viszont akár előző nap előkészíthető, így praktikus lehet, ha vendégeket vársz.

A töltelékhez - ha szeretnéd hogy a rizsek színei megmaradjanak, érdemes őket külön megfőzni, mert a sötétebb színű rizsek - főleg a fekete, remekül befogják a fehér szemeket.

A sütőt nem kell előmelegíteni, elég akkor bekapcsolni, mikor a húst betolod.

Mivel ez egy nagyon gazdag töltelék, köretnek zöldséget pirítottam: kelbimbót és sárgarépát dobtam bacon kockákra, néhány szem gesztenye társaságában.

Három színű rizzsel töltött csirkecomb

Elkészítés:

  1. A csirkecombot sózd be, és hagyd állni, amíg a tölteléket előkészíted.
  2. A rizst főzd meg (a fehéret külön), és tedd félre. A hagymát vágd apróra, és az olajon dinszteld meg. Add hozzá a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és hagyd kb. 3 percet pirulni. Szórd meg a fűszerekkel, és pirítsd további 1 percet. Forgasd bele az áfonyát, a diót, végül a rizst is. Locsold meg a fehérbor ecettel, sózd, borsozd ízlés szerint.
  3. A comb bőrét, a felső része felől az ujjaddal lazítsd fel. Óvatosan, nehogy kiszakadjon. A tölteléket tuszkold a bőr alá, nem csak a felső, de az alsó comb bőrébe is. Tedd sütőformába
    A fűszervaj hozzávalóit keverd el, és kend meg vele a csirkét. Takard le alufóliával, és tedd a sütőbe. Állítsd 120’C-ra, légkeveréssel, és süsd kb 2,5 órát. Tudom, hogy ez hosszúnak tűnik, de annyira alacsony a hőfok, hogy nem fog kiszáradni a hús, omlós lesz, és vajpuha.
    Ha a hús megpuhult, vedd le a fóliát, és 5-6 perc alatt grillezd meg a bőrét, hogy pirult és ropogós legyen.
  4. Amíg a hús sül, készítsd el a köretet. A kelbimbót tisztítsd meg, a kisebb darabokat vágd ketté, a nagyobbakat negyedeld. A sárgarépát karikázd vékonyra. A bacont és a vajat tedd serpenyőbe, és alacsony lángon pirítsd meg. Add hozzá a kelbimbót és a répát, sózd, borsozd. Fedő alatt párold kb. 10 percet, majd fedő nélkül pirítsd tovább addig, amíg a kelbimbó picit megpirul, de még roppanós marad. Végül forgasd hozzá a sült gesztenyét.
  5. Tálald azon melegében.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
2480Ft
2480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
2480Ft
2480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1980Ft
1980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
7800Ft
7800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
Dióbél Részletek
Új
Idei termés
0 Ft / kg
5490Ft
5490 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
890Ft