FB pixel
Kategóriák

Három színű quinoa ropogós

Elkészítési idő: 30 perc  
Sütési idő: 25 perc (140 fok légkeverés)
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: gáztepsi  

Ez az édes, de mégis sós quinoa ropogós nagyon könnyen elkészül, remek rágcsa, de akár morzsolhatod fagyira, salátára vagy zabkására is. Vajas, édes, ropogós – nem csoda, hogy nálunk a legkisebb egyik kedvence. Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül. Mire bemelegszik a sütő, a kréker alapanyag is elkészül.

Ebben a receptben nem kell megfőzni a quinoát. Csak jó alaposan öblítsd le, és szárítsd meg. Igen, ez kicsit trükkös, az apró magvak miatt, de egy papírtörlővel könnyen megoldható.

A pekándiót nagyon apróra darabold, ha aprítógépet használsz, 2-3 másodperc elég neki. Figyelj, hogy azért ne darált dió legyen belőle. 😉

A mézet, a vajat és a cukrot forrald össze, és hagyd zubogva forrni 2 percet. Ez fontos, mert ha ez a lépés kimarad, és csak simán összemelegíted az édes hozzávalókat, akkor nem ropogós lesz, hanem csak ragacsos. Nem mondom, úgy is finom, csak kicsit nehéz enni… 😀

…és végül a só – lehetőleg nagy szemű, tengeri sót, vagy sópelyhet (Maldon só) használj. Az utóbbit kicsit morzsold össze az ujjad között, hogy finomabbra darabold. Tudom, hogy a só elsőre furcsa lehet az ilyen típusú desszertekben, de tényleg ez teszi majd fel az i-re a pontot. Persze, ha nagyon idegenkedsz az édességek sózásától, ezt a lépést nyugodtan hagyd ki.

3 színű quinoa ropogós

 

Elkészítés:

  1. A quinoát jó alaposan öblítsd le, majd tedd több réteg papírtörlőre, hogy a vizet felitasd róla. A pekánt vágd egészen apróra, és tedd félre.
  2. A mézet, a barnacukrot és a vajat tedd egy lábosba, és melegítsd össze. Közepes hőmérsékleten hagyd bugyogva forrni 2 percet. Majd add hozzá a száraz quinoát, az apróra vágott pekánt a szezámmagot, és a sót.
  3. A tepsit béleld ki szilikonos sütőpapírral, és vékonyan kend meg olajjal. Simítsd rá a masszát. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, a sütőben szétterül majd.
  4. Told 140 fokos sütőbe – légkeveréssel – és süsd kb. 30 percet. Félidőben fordítsd meg a tepsit, hogy mindenhol egyenletes piruljon.
  5. A tetejét szórd meg sóval majd nyitott sütőajtónál a sütőben hagyd kihűlni. Végül darabolj kedved szerint.

Jó étvágyat!


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
3600Ft
3600 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
13800Ft
13800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
2280Ft
2280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1680Ft
1680 Ft/db
Egységár: 6720 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
890Ft
890 Ft/db
Egységár: 1780 Ft/kg
db
- +