Hajdina rizibizi
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Sokáig nem szerettem a hajdinát, mert vagy totálisan sikerült szétfőzni, vagy tök kemény maradt. De mióta sikerült túllendülni a kezdeti nehézségeket, kifejezetten jó barátságba kerültünk.
A hajdina sokféleképpen felhasználható, többek között köretként, vagy akár zöldségsaláták gazdagítására. Most az utóbbira hoztam egy variációt, próbáld ki ezt a hajdina „rizibizit”, friss madársalátával és grillsajttal. Könnyű, húsmentes fogás.
Elkészítés:
- A hajdinát alaposan öblítsd le, és tedd félre.
- A hagymát vágd finomra, és az olívaolajon, alacsony lángos kb. 10 perc alatt dinszteld meg. Add hozzá az összenyomott fokhagymát, és pirítsd illatosra. Tedd hozzá a hajdinát és a zöldborsót, fűszerezd, és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és lefedve párold 9-10 percet. Néha pillants rá, és ha nagyon elpárolgott volna a folyadék (nem fog 🙂), pótold egy kevéssel. Végül zárd el alatta a tűzhelyet, és lefedve hagyd további 10 percet.
- Addig dobd a sajtot a grillre vagy a serpenyőbe, és süsd meg.
- Végül madársalátával, friss bazsalikommal és metélőhagymával megszórva tálald a sajtot hajdina rizibizivel.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g pörkölt hajdina (készítheted natúr változatból is)
- 100 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 3 ek olívaolaj
- 1 db kis fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 180 ml zöldségalaplé
- 1 tk bazsalikom
- ½ tk majoranna
- só, bors ízlés szerint
- A tálaláshoz:
- grillsajt
- madársaláta vagy rukkola
- friss bazsalikom, metélőhagyma
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár