FB pixel
Kategóriák

Hajdina rizibizi

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Sokáig nem szerettem a hajdinát, mert vagy totálisan sikerült szétfőzni, vagy tök kemény maradt. De mióta sikerült túllendülni a kezdeti nehézségeket, kifejezetten jó barátságba kerültünk.

A hajdina sokféleképpen felhasználható, többek között köretként, vagy akár zöldségsaláták gazdagítására. Most az utóbbira hoztam egy variációt, próbáld ki ezt a hajdina „rizibizit”, friss madársalátával és grillsajttal. Könnyű, húsmentes fogás.

Hajdina rizibizi

Elkészítés:

  1. A hajdinát alaposan öblítsd le, és tedd félre.
  2. A hagymát vágd finomra, és az olívaolajon, alacsony lángos kb. 10 perc alatt dinszteld meg. Add hozzá az összenyomott fokhagymát, és pirítsd illatosra. Tedd hozzá a hajdinát és a zöldborsót, fűszerezd, és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és lefedve párold 9-10 percet. Néha pillants rá, és ha nagyon elpárolgott volna a folyadék (nem fog 🙂), pótold egy kevéssel. Végül zárd el alatta a tűzhelyet, és lefedve hagyd további 10 percet.
  3. Addig dobd a sajtot a grillre vagy a serpenyőbe, és süsd meg.
  4. Végül madársalátával, friss bazsalikommal és metélőhagymával megszórva tálald a sajtot hajdina rizibizivel.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1880Ft
1880 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1880Ft
1880 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
780Ft
Bezár
0 Ft / db
390Ft
390 Ft/db
Egységár: 19500 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
360Ft
360 Ft/db
Egységár: 25715 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +