Grissini
Elkészítési idő: 40 perc (1 óra kelesztés)
Sütési idő: 8 perc (200/160 fok)
Nehézségi szint: Könnyű
Ki ne szeretné a grissinit, a ropogós, fűszeres, vagy magvas kenyérpálcát, amiből bármennyit is készítesz, pillanatok alatt elfogy.
Tálald sajttálon, aszaltparadicsom, vagy olívabogyó mellé, vagy csak tedd az asztal közepére egy pohárban, és jártadban-keltedben kapj fel egyet belőle. 🙂
Nagyon egyszerűen elkészül, és a tészta kézzel is könnyen összeállítható. A magvak mellett ízesítheted zöldfűszerekkel, vagy nagy szemű tengeri sóval.
Elkészítés:
- A 40 g vegyes magot egy száraz serpenyőben, alacsony lángon piríts meg, és tedd félre
- A meleg vízhez (max 60 fokos) add hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni néhány percet, amíg az élesztő felfut. A többi hozzávalóval együtt 5-6 perc alatt gyúrj belőle fényes tésztát, és légmentesen letakarva pihentesd 40 percet.
- Borítsd deszkára - szinte nem is kell alálisztezni - és nyújts belőle kb. 30 x 25 centis, 0,5 cm vékony téglalapot.
- Előbb hosszában vágd ketté, majd szeleteld keresztben kb. 2 cm széles csíkokra. Ha vékonyabb pálcákat szeretnél készíteni, akkor 1 cm-es csíkokra darabold.
- Egyenként sodorj belőle vékony 0,8 cm átmérőjű rudacskákat. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és szintén letakarva keleszd további 30 percet. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra, légkeveréssel.
- Spricceld le vízzel (én egy Ikeás, vízpermetezőt használok) és szórd meg a magvakkal, (én nem szeretem nagyon magvasan, de elbír többet is, mint amennyit én rászórtam), és told a sütőbe 8 percre. Majd vedd le a hőfokot 160 fokra, és süsd további 3 percet.
- Hagyd hűlni néhány percet, és már ropogtathatod is.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 250 g liszt
- 140 g meleg víz
- 1 tk cukor
- 13 g friss élesztő
- 30 g olívaolaj
- 1 tk só
- 50 g vegyes mag (fekete és fehér szezámmag, lenmag, arany lenmag)
- 50-100 g vegyes mag (fekete és fehér szezámmag, lenmag, arany lenmag) - attól függően hogy mennyire szereted magvasan
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár