Grillezett zöldségek bulgurral
A sült zöldségekben az a szuper, hogy bármit felhasználhatsz hozzá, amit csak szeretsz. Nyáron pedig különösen jó tobzódni a sok friss zöldségben. Nálam most cukkini, padlizsán, kápia paprika, fokhagyma, lilahagyma, és sárgarépa került a tepsibe.
Mivel a puha zöldségek, mint a cukkini vagy a padlizsán hamarabb átsülnek, mint pl. a répa, így teheted külön tepsibe – nna, én ennyire nagy szoktam lelkes lenni, inkább az előbbit nagyobb, a másikat pedig kisebb darabokra szabdalom… 😉
Ne zsúfold nagyon össze a zöldségeket, gazdagon fűszerezd és locsold meg olívaolajjal. Ha teheted használj friss fűszernövényeket, azokkal az igazi, de a szárított sem az ördögtől való.
A sült zöldségeket gazdagítsd kapribogyóval és aszalt paradicsommal, istenien összepasszolnak ízben! Ha igazán kiadós fogást szeretnél, akkor keverd el egy kevés bulgurral is.
Elkészítés:
- A zöldségeket darabold fel, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olíva olajjal, sózd, borsozd és forgasd össze. A tetejére morzsold rá a fűszernövényeket, és told be 200 fokos légkeveréses sütőbe kb. 20 percre, vagy amíg meg nem sül.
- Közben a bulgurt főzd meg – dupla mennyiségű vízben.
- A karibogyót csepegtesd le, az aszalt paradicsomot darabolt tetszés szerinti kockákra.
- Ha a zöldségek elkészültek, még forrón – óvatosan – forgasd össze a karibogyóval és az aszalt paradicsommal. Az aszalt paradicsom fűszeres olaja is isteni finom, picit abból is tehetsz bele.
- Tálalásnál kanalazz alulra bulgurt, majd erre halmozd a fűszeres, sült zöldségeket. Kínáld köretként, a saslik mellé nagyon jól passzol, vagy fogyaszd egytálételként, akár egy kevés fetával és petrezselyemmel meghintve.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db közepes sárgarépa
- 2-3 fej lilahagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb kápia paprika
- 3-4 ek olívaolaj
- néhány ág rozmaring és kakukkfű
- só, bors ízlés szerint
- 100 g bulgur
- 1 üveg kapribogyó
- ½ üveg aszalt paradicsom