FB pixel
Kategóriák

Grillezett zöldségek bulgurral

Elkészítési idő: 45 perc  
Sütési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű  

A sült zöldségekben az a szuper, hogy bármit felhasználhatsz hozzá, amit csak szeretsz. Nyáron pedig különösen jó tobzódni a sok friss zöldségben. Nálam most cukkini, padlizsán, kápia paprika, fokhagyma, lilahagyma, és sárgarépa került a tepsibe.

Mivel a puha zöldségek, mint a cukkini vagy a padlizsán hamarabb átsülnek, mint pl. a répa, így teheted külön tepsibe – nna, én ennyire nagy szoktam lelkes lenni, inkább az előbbit nagyobb, a másikat pedig kisebb darabokra szabdalom… 😉

Ne zsúfold nagyon össze a zöldségeket, gazdagon fűszerezd és locsold meg olívaolajjal. Ha teheted használj friss fűszernövényeket, azokkal az igazi, de a szárított sem az ördögtől való.

A sült zöldségeket gazdagítsd kapribogyóval és aszalt paradicsommal, istenien összepasszolnak ízben! Ha igazán kiadós fogást szeretnél, akkor keverd el egy kevés bulgurral is.

Bulgur sült zöldségekkel

Elkészítés:

  1. A zöldségeket darabold fel, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olíva olajjal, sózd, borsozd és forgasd össze. A tetejére morzsold rá a fűszernövényeket, és told be 200 fokos légkeveréses sütőbe kb. 20 percre, vagy amíg meg nem sül.
  2. Közben a bulgurt főzd meg – dupla mennyiségű vízben.
  3. A karibogyót csepegtesd le, az aszalt paradicsomot darabolt tetszés szerinti kockákra.
  4. Ha a zöldségek elkészültek, még forrón – óvatosan – forgasd össze a karibogyóval és az aszalt paradicsommal. Az aszalt paradicsom fűszeres olaja is isteni finom, picit abból is tehetsz bele.
  5. Tálalásnál kanalazz alulra bulgurt, majd erre halmozd a fűszeres, sült zöldségeket. Kínáld köretként, a saslik mellé nagyon jól passzol, vagy fogyaszd egytálételként, akár egy kevés fetával és petrezselyemmel meghintve.

Grillezett zöldségek bulgurral

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb kápia paprika
  • 3-4 ek olívaolaj
  • néhány ág rozmaring és kakukkfű
  • , bors ízlés szerint
  • 100 g bulgur
  • 1 üveg kapribogyó
  • ½ üveg aszalt paradicsom

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
680Ft
680 Ft/db
Egységár: 6800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 8140 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +