FB pixel
Kategóriák

Grillezett nektarin kókuszhabbal, mézzel, és pisztáciával

Elkészítési idő: 10 perc  
Hány főre: 2  

Azt hiszem az idén nyáron ennél egyszerűbb és gyorsabb desszertet még nem készítettem. Az illatos, napon érlelt, karamellizált nektarin mellé nem is kell semmi, csak egy kis lazán felvert kókuszos hab, egy kevés méz, és egy csipet pisztácia.

Grillezett nektarin kókuszhabbal, mézzel, és pisztáciával

Elkészítés:

  1. A kókusztejszínt öntsd magas falu tálba, és magas fokozaton néhány perc alatt verd kemény habbá. (Eddig ez a legjobb kókuszkrém amivel dolgoztam, könnyen és gyorsan összeállt habnak, és a keménysége is pont jó lett. A növényi krémeknél azért ez nem mindig ilyen természetes …) Ha szükséges édesítheted, de szerintem a barack mellé erre nincs szükség. Tedd félre.
  2. A nektarint vágd ketté, magozd ki, és a vágott felét mártsd a cukorba. Tedd a grillrácsra, vagy a száraz serpenyőbe, és hagyd, hogy a cukor néhány perc alatt karamellizálódjon a gyümölcsön.
  3. Már csak találnod kell: tégy egy-két szem nektarint egy tányérra - langyosan az igazi 😋, kanalazz mellé a kókuszkrémből, csurgass rá néhány csepp mézet, és szórd meg apróra vágott pisztáciával vagy mogyoróval. Ha szeretnéd, a magvakat megpiríthatod, még finomabb lesz!

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 3450 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
22900Ft
22900 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
990Ft
990 Ft/db
Egységár: 1980 Ft/kg
db
- +
Bezár
MMM Virágméz 250 g Részletek
Készlethiány
0 Ft / db
1490Ft