Grillezett nektarin kókuszhabbal, mézzel, és pisztáciával
Elkészítési idő: 10 perc
Hány főre: 2
Azt hiszem az idén nyáron ennél egyszerűbb és gyorsabb desszertet még nem készítettem. Az illatos, napon érlelt, karamellizált nektarin mellé nem is kell semmi, csak egy kis lazán felvert kókuszos hab, egy kevés méz, és egy csipet pisztácia.
Elkészítés:
- A kókusztejszínt öntsd magas falu tálba, és magas fokozaton néhány perc alatt verd kemény habbá. (Eddig ez a legjobb kókuszkrém amivel dolgoztam, könnyen és gyorsan összeállt habnak, és a keménysége is pont jó lett. A növényi krémeknél azért ez nem mindig ilyen természetes …) Ha szükséges édesítheted, de szerintem a barack mellé erre nincs szükség. Tedd félre.
- A nektarint vágd ketté, magozd ki, és a vágott felét mártsd a cukorba. Tedd a grillrácsra, vagy a száraz serpenyőbe, és hagyd, hogy a cukor néhány perc alatt karamellizálódjon a gyümölcsön.
- Már csak találnod kell: tégy egy-két szem nektarint egy tányérra - langyosan az igazi 😋, kanalazz mellé a kókuszkrémből, csurgass rá néhány csepp mézet, és szórd meg apróra vágott pisztáciával vagy mogyoróval. Ha szeretnéd, a magvakat megpiríthatod, még finomabb lesz!
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 4 szem érett nektarin
- 1 doboz kókusztejszín
- 2-3 ek barnacukor
- 2-3 ek méz
- 5 dkg tisztított natúr pisztácia
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár