FB pixel
Kategóriák

Grillezett cukkinisaláta fetával, zöldfűszerekkel és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 20 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Nyáron, mikor tobzódunk a rengeteg zöldségben, saláta bármilyen mennyiségben jöhet. Te is unod a szokásos köröket? Dobd fel kicsit! Nem kell hozzá más, mint fűszeres, grillezett cukkini, néhány szemn olajbogyó, friss fűszernövények, egy kevés fetasajt – na és persze egy marék olajosmag. Így lesz egy hagyományos salátából máris valami sokkal izgalmasab.

Jó választás grillezésél köretként, de akár önálló fogásként is megállja a helyét.

Grillezett cukkini saláta

Elkészítés:

  1. A cukkinit vágjuk kb. 1 centi vastag karikákra. Forgassuk meg 3 evőkanál olívaolajban, és grillen süssük meg mindkét oldalát.
  2. Közben a maradék olívaolajhoz adjuk hozzá a citrom levét, az apróra darabolt fokhagymát, és a finomra vágott fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a cukkini elkészült, még forrón forgassuk meg a fűszeres olajban.
  4. A salátát tegyük tálra, erre halmozzuk a cukkinit, és az olajbogyót, morzsoljuk rá a fetát, szórjuk meg friss fűszernövényekkel, és pirított fenyőmaggal. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 2 db salátacukkini
  • 2 marék vegyes saláta
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé, vagy 1/2 citrom leve
  • 2-3 szál friss kapor
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • ½ kis csokor petrezselyem
  • 6-7 mentalevél
  • bors
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 100 g feta sajt
  • 3-4 ek fenyőmag

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
640Ft
640 Ft/db
Egységár: 4572 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
19800Ft
19800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +