Grillezett cukkinisaláta fetával, zöldfűszerekkel és fenyőmaggal
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Nyáron, mikor tobzódunk a rengeteg zöldségben, saláta bármilyen mennyiségben jöhet. Te is unod a szokásos köröket? Dobd fel kicsit! Nem kell hozzá más, mint fűszeres, grillezett cukkini, néhány szemn olajbogyó, friss fűszernövények, egy kevés fetasajt – na és persze egy marék olajosmag. Így lesz egy hagyományos salátából máris valami sokkal izgalmasab.
Jó választás grillezésél köretként, de akár önálló fogásként is megállja a helyét.
Elkészítés:
- A cukkinit vágjuk kb. 1 centi vastag karikákra. Forgassuk meg 3 evőkanál olívaolajban, és grillen süssük meg mindkét oldalát.
- Közben a maradék olívaolajhoz adjuk hozzá a citrom levét, az apróra darabolt fokhagymát, és a finomra vágott fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk.
- Ha a cukkini elkészült, még forrón forgassuk meg a fűszeres olajban.
- A salátát tegyük tálra, erre halmozzuk a cukkinit, és az olajbogyót, morzsoljuk rá a fetát, szórjuk meg friss fűszernövényekkel, és pirított fenyőmaggal. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár