FB pixel
Kategóriák

Granola kosárkák

Elkészítési idő: 25 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: muffin forma  

Ezek a ropogós granola kosárkák tökéletesen alkalmasak arra, hogy feldobd a szokásos reggeliket, és elbűvöld a kiscsaládot.

Az elkészítése egyszerű, bár persze némi meló azért van vele. De jó hír, hogy akár előző este is előkészítheted, vagyis simán megsütheted a kis kosárkákat. Reggel pedig már nincs más dolgod, mint a picit citromos, enyhén édes görög joghurttal megtölteni, és gyümölccsel díszíteni.

Persze, adja magát a kérdés, hogy minek ennyit vacakolni vele, mennyivel egyszerűbb a görög joghurtra rákanalazni a granolát, megszórni néhány szem gyümölccsel, és azonnal nekilátni. Őszintén, valószínűleg csak magamnak és sem állnék neki, de imádom látni, ahogy a család örül neki, és jóízűen nekilát.

Ahogy a müzliszelet esetében, itt is érvényes, hogy a kosárkák csak akkor fognak összeállni, ha vannak benne kisebb összetevők. Ezért a kész granolát egy mozsárban összetörtem, hogy a nagy, egybe sült darabok atomjaira hulljanak, illetve én most némi hántolt kendermagot forgattam hozzá (nemrég fedeztem fel magamnak a kendermagot, a sült kendermag valami isteni finom) amit mézzel kevertem össze. Végül alacsony lángon ropogósra sütöttem.

A megadott mennyiségből 8 darab kis klasszik muffin méretű kosár lesz, és mindjárt 2 féle granolával készítettem, így lett sima és kakaós változat is. Ehhez a hozzávalók mennyiségét feleztem, vagyis 4-4 darab lett mindkét fajtából.

Ha szilikon muffin formát használsz, nincs vele dolgod, ha nem, érdemes egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal kikenni, hogy könnyen ki tudd venni belőle a kisült kosárkákat.

Mindenképpen vedd figyelembe, hogy a joghurt megpuhítja a granolát, vagyis csak tálalás előtt állítsd össze, és csak annyit, amennyit el is fogyasztotok, mert nem tudod eltenni későbbre.

Édesszájúak előnyben!

Granola kosárkák

Elkészítés:

  1. A granolát egy mozsárban törd apróra. Ha nincs mozsarad, tedd egy vastagabb zacskóba, azt konyharuha közé, és ess neki a nyújtófával. Tedd tálba, add hozzá a darabolt pekándiót, és a kendermagot és keverd el.
  2. A mézet mérd ki, és melegítsd fel, hogy folyékony legyen. Forgasd hozzá a magos keverékhez. Adj neki időt, hogy a méz mindent bevonjon. Végül nyomkodd bele a formába. Nekem 2 púpos kanál ment egy-egy adagba.
  3. Kanállal vagy egy kisebb pohárral nyomkodd bele. Érdemes a kezed enyhén megnedvesíteni, mert a méz miatt elég ragaszkodó a massza.
  4. Told 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe 15-20 percre. A formában hagyd teljesen kihűlni, és megkeményedni.
  5. A görög joghurtot ízesítsd a reszelt citromhéjjal és egy kevés édesítővel vagy cukorral. Kanalazz joghurtot a kosárkákba, díszítsd gyümölccsel, menta levelekkel, és egy kevés pirított mandulával, és tálald azonnal.

granolás kosárkák citromos görögjoghurttalgörög

Jó étvágyat!


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a kosarakhoz:

Ajánlott Termékeink

Bezár
Bezár
Bezár
0 Ft / kg
13800Ft
13800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1680Ft
1680 Ft/db
Egységár: 6720 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
6800Ft
6800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
2200Ft
2200 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2180Ft