FB pixel
Kategóriák

Gluténmentes répatorta

Elkészítési idő: 60 perc  
Sütési idő: 170 perc
Sütő forma: 16 cm sütőforma  

A mentes sütik elkészítése mindig kihívást jelent, mert a mentes sütik alapanyagai nem akarnak úgy viselkedni, mint a hagyományos társai. 🙂 Ez a torta is másodszorra sikerült úgy, ahogy azt szerettem volna. Viszont úgy érzem hogy tényleg nagyon jól sikerült.

Azt azért fontos tudni, hogy nem lesz a teljesen olyan, mint egy klasszikus répatorta, hiszen egész más összetevőkből készül. Szóval ha azt várod, mint a klasszikustól, biztosan csalódni fogsz... Ez egy picit tömörebb, de ettől még nagyon szaftos, puha, és jó fahéjas.

A receptben nem előre bekevert, bolti lisztkeveréket használtam, hanem teljesen maglisztekből sütöttem. Főként mandulalisztből. A tészta teljesen tejmentes, de van benne tojás, tehát nem vegán. Ha teljesen növényi változatot szeretnél, a tojást "lenmag tojással" helyettesítheted.

A tetejére került krémet és most klasszikus tejszínből, és mascarponéből készítettem, de választhatsz ebből is laktózmentes vagy növényi változatot, ami a neked legmegfelelőbb.

gluténmentes répatorta

Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, a fűszereket, a szódabikarbónát és a sót keverd el, és rakd félre.
  2. Kislyukú reszelőn reszeld le a répát.
  3. A tojásokat verd fel, majd add hozzá a langyos kókuszolajat, a mandulavajat, a juharszirupot és a tejet. Ebbe forgasd bele a diót, a répát, és a többi szárazanyagot is.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítsd bele a tésztát, és 45-50 perc alatt 170 fokos sütőben süsd meg. Mielőtt lekapcsolod a sütőt ellenőrizd tűpróbával. A megsült tésztát hagyd a rácson teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a hideg tejszínből verj laza habot, majd add hozzá a mascarponét, és a porcukrot, és alacsony fokozaton keverve készíts belőle kemény habot. Az elkészült habot tedd a torta tetejére, kiskanállal hullámokat is tehetsz a krémbe. Végül szórd meg dióval, és már tálalhatod is!

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a tésztához
  • 150 g mandulaliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 15 g Kókuszreszelék
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 0,5 tk szerecsendió
  • 0,5 tk szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 2 db tojás
  • 100 g juharszirup
  • 40 g mandulakrém vagy mogyoróvaj
  • 100 ml mandulatej, vagy más növényi tej
  • 50 ml kókuszolaj
  • 200 g sárgarépa (kb 2 közepes db)
  • 80 g dió darabolva
  • Hozzávalók a krémhez
  • 100 ml tejszín
  • 100 g mascarpone
  • 2-3 ek porcukor
  • A tetejére
  • 20 g dió finomra vágva

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 9120 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
2200Ft
2200 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / db
2180Ft
Bezár
0 Ft / kg
4480Ft
4480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +