FB pixel
Kategóriák

Fűszeres saslik joghurtos pácban

Elkészítési idő: 35 perc (30 perc pihentetés)  
Nehézségi szint: Könnyű  

Ha könnyű, nyári ebédet vagy vacsorát keresel, akkor ne is görgess tovább. A saslik jó választás, és bár egy pöttyet macerásabb az elkészítése, mint egy hagyományos csirkemell szeletnek, de sokkal gusztább is. 🙂

Ráadásul a saslik a lehetőségek valódi tárháza, amit számtalan változatban készíthetsz. Én most fűszeres, fokhagymás, citromos joghurtba pácoltam a csirkemell szeleteket, kb. 1 órát hagytam érni. Felszúrtam a pálcákra, és már mehetett is a grillre kb. 10 percre.

Ha kiadósabb ebédet szeretnél, akkor friss saláta helyett készíts mellé sült zöldségeket

Az a tapasztalatom, hogy saslikból valahogy mindig több fogy, mintha csak szeletelve tálalnám a húst, és szerintem ez nem csak nálunk van így. 🙂 Így számolj majd az adagokkal. 🙂

A csirkét most nem kockára vágtam, hanem vékonyabb csíkokra, hogy a pác jobban átjárja, és hamarabb átsüljön.

Fűszeres saslik joghurtos pácban

Elkészítés:

  1. A csirkemellet szeleteld vékony, de széles csíkokra. (Ha mégis kockáznád, vágd kb. 2,5 centis darabokra.)
  2. A pác hozzávalóit keverd el, és forgasd bele a húst. Hagyd állni minimum 30 percet, majd húzd nyársra a hússzeleteket.
  3. Tedd a grillrácsra és parázstól és magasságtól függően kb. 10 perc alatt süsd meg minden oldalát. Ha sütőben készíted, válassz egy olyan tepsit, aminek az oldalára rá tudod fektetni a nyársakat, ha így sütöd, nem a tepsi alján összegyűlt szaftban fő majd, hanem fölötte pirul.
  4. Tálald friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
840Ft
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
460Ft
460 Ft/db
Egységár: 23000 Ft/kg
db
- +