Fűszeres saslik joghurtos pácban
Ha könnyű, nyári ebédet vagy vacsorát keresel, akkor ne is görgess tovább. A saslik jó választás, és bár egy pöttyet macerásabb az elkészítése, mint egy hagyományos csirkemell szeletnek, de sokkal gusztább is. 🙂
Ráadásul a saslik a lehetőségek valódi tárháza, amit számtalan változatban készíthetsz. Én most fűszeres, fokhagymás, citromos joghurtba pácoltam a csirkemell szeleteket, kb. 1 órát hagytam érni. Felszúrtam a pálcákra, és már mehetett is a grillre kb. 10 percre.
Ha kiadósabb ebédet szeretnél, akkor friss saláta helyett készíts mellé sült zöldségeket
Az a tapasztalatom, hogy saslikból valahogy mindig több fogy, mintha csak szeletelve tálalnám a húst, és szerintem ez nem csak nálunk van így. 🙂 Így számolj majd az adagokkal. 🙂
A csirkét most nem kockára vágtam, hanem vékonyabb csíkokra, hogy a pác jobban átjárja, és hamarabb átsüljön.
Elkészítés:
- A csirkemellet szeleteld vékony, de széles csíkokra. (Ha mégis kockáznád, vágd kb. 2,5 centis darabokra.)
- A pác hozzávalóit keverd el, és forgasd bele a húst. Hagyd állni minimum 30 percet, majd húzd nyársra a hússzeleteket.
- Tedd a grillrácsra és parázstól és magasságtól függően kb. 10 perc alatt süsd meg minden oldalát. Ha sütőben készíted, válassz egy olyan tepsit, aminek az oldalára rá tudod fektetni a nyársakat, ha így sütöd, nem a tepsi alján összegyűlt szaftban fő majd, hanem fölötte pirul.
- Tálald friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 db nagyobb csirkemell filé (kb. 500 g)
- A páchoz:
- 100 ml görög joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1-2 tk fokhagyma granulátum
- 1 db citrom héja és leve
- 1,5 tk oregánó
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 5 ek olívaolaj