FB pixel
Kategóriák

Forrócsoki bomba

Elkészítési idő: 35 perc (1 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: szilikon forma – félgömb alakú, 6 centi átmérőjű  

forró csokibomba

…avagy a forrócsoki 2.0 😏

Ha szereted a forrócsokit, és szeretnéd még különlegesebbé tenni, készítsd el ezeket a csokibombákat, amit megtölthetsz nem csak a hagyományos, vagy fehér csokis forrócsoki porral, de liofilizált gyümölccsel, pillecukorral, még több csokival, de még akár kis cukorkaszívvel is.

Az elkészítése egyszerű, bár némi türelmet igényel – na és persze félgömb alakú szilikon formákat.

Mindenféle csokiból készítettem: A fehérhez és a rubyhoz fehércsoki port, a tej, ét, és a cukormentes változathoz pedig a hagyományosat választottam. Apropó, cukormentes: a forrócsokihoz a cukor helyett használhatsz porrá őrölt eritritet.

Ahhoz, hogy a csoki fényes és roppanós legyen, temperálnod kell. Szerintem ez a legegyszerűbb temperáló módszer: a csoki 2/3 részét melegítsd fel mikróban vagy vízgőz fölött 40-45 fokosra. Ehhez add hozzá az apróra darabolt maradék 1/3 részt és folyamatos kevergetés közben hűtsd vissza 28-29 fokosra. Majd tedd vissza a mikróba vagy a vízgőz fölé, és melegítsd az ideális 31-32 (ét és tejcsoki) vagy 29-30 (fehér és színes csoki) hőfokra

Bár a forrócsoki porban tejpor van, de ettől függetlenül inkább forró tejjel és ne forró vízzel öntsd fel: Dobd a bögrébe a csokibombát, öntsd le forró tejjel, és kb 1 percig kevergesd intenzíven, amíg minden el nem olvad.

forró csokoládé

Elkészítés:

  1. A csokit olvaszd fel (temperáld), és kanalazz 2 evőkanál csokit a formába. Húzd fel a csokit a forma széléig, próbáld minél egyenletesebben kenni.
  2. Tedd a hűtőbe néhány percre, majd miután kivetted, még egy kis csokival erősítsd meg körben a szélét, és tedd vissza újra a hűtőbe legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  3. Pattintsd ki a formából, mérj bele 1 evőkanál forrócsokit, néhány pillecukrot és hópihét. Melegíts fel egy tányért, és óvatosan olvaszd meg rajta a héj peremét.
  4. Illeszd össze a két fél gömböt, és hagyd, hogy megdermedjen.
  5. Fogyaszd forró tejjel nyakon öntve - 1 golyó kb. 1 dl tejhez elegendő.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a fehércsokis keverékhez:
  • 100 g vaníliás, főzés nélküli puding por
  • 50 g tejpor
  • 80 g porcukor
  • A csokis keverékhez:
  • 100 g csokis, főzés nélküli puding por
  • 50 g tejpor
  • 100 g porcukor (a cukormentes változathoz: eritrit)
  • 50 g kakaó
  • A csokibombához:
  • 200 g étcsoki, tejcsoki, fehércsoki, rubycsoki vagy cukormentes csoki
  • 6 ek forrócsoki
  • mini pillecukor
  • cukor hópihe
  • liofilizált málna
  • cukorszív, stb (opcionális)

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
12900Ft
Bezár
0 Ft / kg
12900Ft
Bezár
0 Ft / kg
12900Ft
Bezár
Bezár
0 Ft / db
1490Ft
1490 Ft/db
Egységár: 74500 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
1590Ft
1590 Ft/db
Egységár: 7950 Ft
db
- +