FB pixel
Kategóriák

Feketebab krém

Elkészítési idő: 10 perc (A fekete bab főzési ideje: 45 perc)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

A fekete teknősbab, amit egyszerűen csak fekete babnak is neveznek, különösen népszerű a latin-amerikai konyhában. Gazdag vitaminokban, fehérjékben és rostokban, lassú felszívódású szénhidrát. Magas az antioxidáns tartalma, ellenben alacsony zsírtartalommal rendelkezik. Sűrű textúrájú, nagyon népszerű a vegán konyhában is.

Itthon általában sós reggeli készül, vagyis valamilyen szendvicset eszünk. A felvágottak nem túl jó barátaink, így mindig szívesen kísérletezünk a különböző krémekkel. Ez a fűszeres fekete bab krém eredetileg egy mexikói fogás, amit tortillával, vagy taco-ban fogyasztanak. Én pirítóssal és friss zöldségekkel tálaltam. Krémes, ízes, remek kis darab.

fekete bab krém

Elkészítés:

  1. A babot áztasd be egy éjszakára, majd enyhén sós vízben főzd puhára. A víz felével, a többi hozzávalóval együtt tedd aprítóba, és 4-5 perc alatt daráld krémesre. Állítsd le többször a gépet, és kapard le a falára rakódott krémet. Közben fokozatosan adagold hozzá a vizet, a kívánt állaga eléréséig.
  2. Kanalazd tálba, a tetejét locsold meg egy kevés olívaolajjal, szórd meg egy csipet fűszerpaprikával, vagy chili pehellyel és friss petrezselyemmel.

Jó étvágyat!


Receptek a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

 

Hozzávalók
  • 120 g száraz fekete bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor friss vagy 2 ek szárított petrezselyem
  • 1/2 tk (füstölt) fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1/2 tk
  • bors
  • Kb. 60 ml víz

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1680Ft
1680 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +