Fehércsokis pisztáciakrém
Elkészítési idő: 25 perc (+ 1 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés:
- Dobd lobogó vízbe a pisztáciát, főzd 4 percet. Tedd egy textilbe, és amennyire tudod, dörzsöld le róla a héjat. Ami nem jött le elsőre, azt szedegesd le egyenként. A lényeg, hogy ne maradjon rajta, mert elszínezi a krémet.
- Tedd aprítóba a pisztáciát, a tej felét, és a porcukrot, és darabold krémesre. Ez 2-3 percet vesz igénybe, közben többször állítsd le a gépet, és egy spatulával szedd le az oldalára tapadt magokat.
- A maradék tejet tedd lábosba, add hozzá a fehércsokit és a vajat, és alacsony lángon olvaszd meg. Tedd ezt is az aprítóba a pisztáciához, és további 1-2 perc alatt készíts belőle krémet.
- Kb. 1 órára tedd hűtőbe, hogy kihűljön.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 150 g sótlan pisztácia
- 180 ml tej
- 30 g vaj
- 120 g fehércsoki
- 2 púpos ek porcukor
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár