FB pixel
Kategóriák

Epres túrótorta recept (gluténmentes)

Elkészítési idő: 60 perc (+ 4-6 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: 16 cm-es tortaforma  

A kedvenc túrótortánk, amit nem más, mint a túrókrémben megbúvó rizs (igen, jól olvasod, rizs 😉) tesz igazán különlegessé. 

Az eper és a krémes túró tökéletes párost alkotnak ebben a mennyei tortában. Friss és könnyű tavaszi desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Az elkészítése egyszerű és gyors, és a rengeteg friss gyümölccsel a tetején látványnak is kellemes. 🙂

 

epres túrótorta

Az epres túrótorta elkészítése:

  1. A rizst megfőzzük, és teljesen kihűtjük.
  2. Az alaphoz a datolyát kis tálkába tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, ami épphogy ellepi. Kb. 10 percre félretesszük.
  3. A mandulát aprítóba tesszük, és néhány másodperc alatt felaprítjuk. Hozzámérjük a mandulalisztet, a datolyát, és az áztatóvízből is 3-4 evőkanállal. Addig járatjuk a gépet, amíg össze nem áll. Ha nagyon száraznak találjuk, még egy evőkanál „datolyavizet” tegyünk hozzá.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és belenyomkodjuk a mandulás masszát. Hűtőbe tesszük.
  5. A tejszínt a zselatin fix-el felverjük és félretesszük. A túrót és a mascarponét robotgéppel krémesre keverjük, ízesítjük a porcukorral és a citrommal, hozzákeverjük a főtt rizst, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mandula-alapra simítjuk, és 4-6 órára hűtőbe tesszük.
  6. A tetejét csokiba mártott eperrel és mandulalapokkal díszítjük. (a mandula lapot ha picit megpirítod száraz serpenyőben, kis lángon, ízletesebb lesz. 🙂

Jó étvágyat!


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a tésztához:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2490Ft
2490 Ft/db
Egységár: 9960 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
7400Ft
7400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1480Ft
1480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1780Ft
1780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
6400Ft
6400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +