Epres túrótorta recept (gluténmentes)
Elkészítési idő: 60 perc (+ 4-6 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Sütő forma: 16 cm-es tortaforma
A kedvenc túrótortánk, amit nem más, mint a túrókrémben megbúvó rizs (igen, jól olvasod, rizs 😉) tesz igazán különlegessé.
Az eper és a krémes túró tökéletes párost alkotnak ebben a mennyei tortában. Friss és könnyű tavaszi desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Az elkészítése egyszerű és gyors, és a rengeteg friss gyümölccsel a tetején látványnak is kellemes. 🙂
Az epres túrótorta elkészítése:
- A rizst megfőzzük, és teljesen kihűtjük.
- Az alaphoz a datolyát kis tálkába tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, ami épphogy ellepi. Kb. 10 percre félretesszük.
- A mandulát aprítóba tesszük, és néhány másodperc alatt felaprítjuk. Hozzámérjük a mandulalisztet, a datolyát, és az áztatóvízből is 3-4 evőkanállal. Addig járatjuk a gépet, amíg össze nem áll. Ha nagyon száraznak találjuk, még egy evőkanál „datolyavizet” tegyünk hozzá.
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és belenyomkodjuk a mandulás masszát. Hűtőbe tesszük.
- A tejszínt a zselatin fix-el felverjük és félretesszük. A túrót és a mascarponét robotgéppel krémesre keverjük, ízesítjük a porcukorral és a citrommal, hozzákeverjük a főtt rizst, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mandula-alapra simítjuk, és 4-6 órára hűtőbe tesszük.
- A tetejét csokiba mártott eperrel és mandulalapokkal díszítjük. (a mandula lapot ha picit megpirítod száraz serpenyőben, kis lángon, ízletesebb lesz. 🙂
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g mandulaliszt
- 50 g tisztított mandula
- 50 g aszalt datolya
- Hozzávalók a krémhez:
- 500 g krémes túró
- 200 ml tejszín
- 250 g mascarpone
- 50 g kerekszemű rizs (szárazon mérve)
- 100 g porcukor vagy édesítő por formában
- 1 db citrom héja
- 1/2 citrom leve
- 1 csomag zselatin fix
- A díszítéshez:
- csokiba mártott eper
- kevés szeletelt mandula (kb. 5 dkg)
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár