Epres muffin recept
Meggyőződésem, hogy minden háziasszony életében van egy időszak, mikor elkepesztő mennyiségű muffint készít. Nem is csoda, hiszen egyszerű alapanyagokból, gyorsan és könnyen elkészíthető, és a végletekig variálható.
Ha van egy jó alaprecepted, akkor lehet belőle édes vagy sós, készítheted gyümölccsel vagy nélküle, kerülhetnek bele aszalt gyümölcsök, magvak, vagy épp csoki bele csoki… a lehetőségek száma szinte végtelen. Én ezt a tésztát használom évek óta, és tavasszal mi más is kerülhetne bele, mint eper! 😋
Tippek:
Ne keverd túl: a muffin tészta halála, ha túl kevered. Amikor már az összes nedves hozzávaló a tálban van, a szárazakat (és a friss gyümölcsöt) elég egy villával hozzáforgatni. Ha már nincsenek lisztes részek, kész is vagy, mehet a tészta a formába.
Ne süsd túl: még lágynak tűnik, mikor kiveszed a sütőből, de adj neki meg fél órát a formában, és rendben lesz. Különben rommá szárítod, és a száraz muffin nem valami jó... 😜
Az epres muffin elkészítése:
- A megadott mennyiségből 12 darab muffin készíthető. Házi mandulatejjel is készítheted, akkor ITT találsz hozzá receptet.
- A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd félretesszük.
- Az epret kisebb kockákra vágjuk.
- A tojást és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet is.
- Beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül az epret és a fehércsokit is beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. Ha már nincsenek benne lisztdarabok, jó is lesz.
- Papírral bélelt, vagy szilikon muffin formába kanalazzuk, megszórjuk egy-egy nagyobb csipet cukorral, amitől extra ropogós lesz majd a teteje.
- 180 fokon légkeveréses sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
- Mikor kivesszük a sütőből, még nagyon lágy, de ne süssük tovább, mert kiszárad. A formában hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu