Epres köleskása
Ha a zabkásával jóban vagy, a köleskásával is jóban leszel. 🙂 Krémes és lágy, és ezerféleképpen ízesíthető.
Tavasszal mi más is kerülhetne rá, mint eper. És ha eper, akkor a bazsalikom sem maradhat el. Végül egy nagy csipet pisztácia morzsa, és nem csak a gyomrod, de a szemed is gyönyörködteted.
A zabpehellyel ellentétben a köles nem fő krémesre, vagyis picit segíteni kell neki, de nincs olyan, amit egy botmixer ne oldana meg. Itt is elég a tejben főtt kölest picit megdolgozni vele, és máris kanalazhatod a laktató, egészséges és isteni finom reggelidet.
Elkészítés:
- A kölest öblítsd le, és a tejben főzd puhára - ahogy fentebb is írtam, én már a kásába belefőztem, istenien átveszi a köles a bazsalikom ízét. Édesítsd választásod és ízlésed szerint.
- A megpuhult kölesből vedd ki a bazsalikom leveleket, majd add hozzá fokozatosan a többi tejet is, miközben a botmixerrel néhány másodperc alatt krémesre kevered. Nem kell teljesen pürésíteni, csak annyira, hogy krémes állagot kapj. Hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- Kanalazz a pohár aljára 1 evőkanál eper lekvárt, erre jöhet a köleskása. Végül pakolj rá epret, szórd meg a pisztácia morzsával, és díszítsd bazsalikomlevéllel.
Tipp: a bazsalikom leveleket akár hozzá a turmixolhatod, de nem fog teljesen eltűnni benne, pici zöld minilevelek lesznek majd. Ha ez zavar, inkább halászd ki belőle még a turmixolás előtt.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 50 g köles szárazon mérve
- 120 ml kókusztej
- néhány bazsalikom levél
- méz vagy juharszirup, vagy a kedvenc édesítőd ízlés szerint
- + 60-100 ml kókusztej a végén hozzáadva
- A tálaláshoz:
- eperlekvár
- eper
- pisztácia
- bazsalikom