FB pixel
Kategóriák

Epres köleskása

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 1  

Ha a zabkásával jóban vagy, a köleskásvai is jóban leszel. 🙂 Krémes és lágy, és ezerféleképpen ízesíthető.

Tavasszal mi más is kerülhetne rá, mint eper. És ha eper, akkor a bazsalikom sem maradhat el. Végül egy nagy csipet pisztácia morzsa, és nem csak a gyomrod, de a szemed is gyönyörködteted.

A zabpehellyel ellentétben a köles nem fő krémesre, vagyis picit segíteni kell neki, de nincs olyan, amit egy botmixer ne oldana meg. Itt is elég a tejben főtt kölest picit megdolgozni vele, és máris kanalazhatod a laktató, egészséges és isteni finom reggelidet.

Epres köleskása

Elkészítés:

  1. A kölest öblítsd le, és a tejben főzd puhára - ahogy fentebb is írtam, én már a kásába belefőztem, istenien átveszi a köles a bazsalikom ízét. Édesítsd választásod és ízlésed szerint.
  2. A megpuhult kölesből vedd ki a bazsalikom leveleket, majd add hozzá fokozatosan a többi tejet is, miközben a botmixerrel néhány másodperc alatt krémesre kevered. Nem kell teljesen pürésíteni, csak annyira, hogy krémes állagot kapj. Hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  3. Kanalazz a pohár aljára 1 evőkanál eper lekvárt, erre jöhet a köleskása. Végül pakolj rá epret, szórd meg a pisztácia morzsával, és díszítsd bazsalikomlevéllel.

Tipp: a bazsalikom leveleket akár hozzá a turmixolhatod, de nem fog teljesen eltűnni benne, pici zöld minilevelek lesznek majd. Ha ez zavar, inkább halászd ki belőle még a turmixolás előtt.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
16800Ft
16800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1680Ft
1680 Ft/db
Egységár: 6720 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +