Dubai csoki
Megkockáztatom, hogy már nincs senki, aki ne hallott volna a Dubai csokiról.
Tudtad, hogy Dubai csoki története 2021-ben kezdődött? Sarah Hamouda alkotta meg az extra sok(k) tölteléket tartalmazó csokit. A sztori szerint második gyermekével volt várandós, és mivel a hagyományos édességek nem tudták kielégíteni az édesség és textúra utáni vágyát, így összedobta a már emlegetett csokit, ami eredetileg 6 alap és egy limitált ízben érhető el.
Hogy mindez mennyire fedi a valóságot, valószínűleg sosem tudjuk meg, viszont vitathatatlan, hogy ez a nagyon pisztáciás, kellemesen ropogós textúrájú tábla bizony tényleg nagyon finom.
Megmondom őszintén, nekem a bolti változatok nem igazán ízlettek, mert egyszerűen nem volt eléggé pisztácia ízűk. Ezzel szemben az itthon készült sokkal finomabb és karakteresebb. Naná! 😉 A Magosboltban pedig a tésztán kívül minden hozzávalót megtalálsz. 😉
Mondanám, hogy tömény (az is), és hogy nem tudsz belőle egyszerre sokat enni (de tudsz) de nem lenne igaz, mert baromi nehéz abbahagyni, úgyhogy érdemes belőle mindjárt két táblával készíteni 😉
Amire az alapanyagokon kívül szükséged lesz, az egy kifejezetten dubai csokihoz ajánlott szilikon forma. Ez sokkal magasabb, mint a hagyományos csokitábla forma, így tudod majd igazán megtömni a töltelékkel.
Elkészítés:
- A csoki 2/3 részét olvaszd fel, és „béleld ki” vele a formát. Tedd hűtőbe, legalább 15 percre, hogy teljesen megdermedjen.
- Közben készítsd el a tölteléket: a pirított kadayif tésztát morzsold össze (ha esetleg vannak benne kemény összeállt darabok, mindenképpen szedd ki).
- Csurgasd hozzá a tahinit és a pisztáciakrémet és keverd el, hogy a tésztát mindenhol bevonja a pisztácia.
- Kanalazd a formába a megdermedt csokira, és simítsd el.
- Végül olvaszd fel a maradék csokit, és simítsd a tetejére. Tedd hűtőbe legalább 2 órára.
- Végül pattintsd ki a formából, és fogyaszd lehetőleg szobahőmérsékletűen.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók 1 táblához:
- 60 g pirított kadayif tészta
- 100 g pisztácia krém vagy , Házi pisztácia krém
- 20 g tahini
- 200 g tejcsoki