FB pixel
Kategóriák

Csokis-magos panettone

Elkészítési idő: 60 perc (+ kelesztés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: muffin sütőben, vagy szilikon formában  

csokis magos panettone

Elkészítés:

  1. A tejbe morzsold bele az élesztőt, majd egy kis cukorral együtt futtasd fel.
  2. A mogyorót és a diót aprítsd nagyobb darabokra és tedd félre.
  3. A lisztet szitáld át egy tálba, majd add hozzá a sót, a cukrot, és a megfuttatott élesztőt, majd a végén a tojásokat is. Kezd el dagasztani a masszát, és ha összeállt, akkor apránként dolgozd bele kisebb kockánként a kézmeleg vajat is. Addig dagaszd a tésztát, amíg sima nem lesz. Ha esetleg géppel készíted a tésztát, annak is kell pár perc, szóval ne ess kétségbe, ha nem egyből lesz sima állagú :)
  4. Ha ez megvan, akkor forgasd bele a csokit és a feldarabolt magokat is. Takard le, és meleg helyen hagyd egy órát kelni. 
  5. A tésztát borítsd egy belisztezett felületre, és oszd 12 egyforma részre. Mérleget is érdemes használni, hogy egyformán süljenek majd a darabok.
  6. Belisztezett deszkán a kapott tésztadarabokból próbálj golyókat formálni. Ha megvan egy golyó, akkor tedd szilikon formába. Ha nem szilikon formát használsz, akkor mindenképp vajazd ki, nehogy beleragadjanak a kalácsok.
  7. Ha az összessel készen vagy, akkor letakarva újabb fél órát hagyd kelni a panettonét. 
  8. A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. Amikor letelt a fél óra, akkor a tetejüket kend meg a felvert tojással, majd mehetnek a sütőbe 15 percre. Ha nagyon elkezd barnulni a tetejük, és fog, akkor takard le alufóliával őket. Ha megsültek, akkor 10 percet hagyd a kalácsokat formában, mert túlságosan lágyak lesznek, ahhoz, hogy kiszed őket, majd a rácson hagyd langyorsa hűlni.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
9600Ft
Bezár
0 Ft / kg
4480Ft
4480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft