Csokis-amarántos szelet
Elkészítési idő: 20 perc (1 óra hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Szuper nassolnivaló ez a puffasztott amarántból készült csokis szelet, amit a mandulavaj tesz még gazdagabbá. Az elkészítése pofonegyszerű, és munka sem igazán van vele. A nehezített pálya, hogy ki kell várnod, amíg a csoki teljesen megdermed, hogy szeletelni tudd… de azért – hozzám hasonlóan – érdemes már készítés közben, kanállal ellenőrizni, hogy minden a tervek szerint alakul. 😉
Elkészítés:
- A kétféle csokit, a kókuszolajat, a mandulavajat és a sót tedd tálba, és vízgőz fölött olvaszd fel. Apránként add hozzá a pufi amarántot, és keverd el alaposan.
- Kanalazd sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan nyomkodd le. Tedd hűtőbe legalább 1 órára, amíg megszilárdul.
- Vágd nagyobb szeletekre, és már szabad a pálya! 🙂
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g étcsoki
- 50 g tejcsoki
- 50 g mandula , mogyoró vagy kesu vaj
- 1 ek kókuszolaj
- 1 nagy csipet só
- 60 g puffasztott amaránt
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár