Csokis amaránt puding
Elkészítési idő: 40 perc (hűtés)
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Ha szereted a rizspudingot, akkor az amarántból készült lágy és krémes változat sem okoz majd csalódást. Egyszerű, gazdag, az amaránt természetesen édeskés ízével kiegészíti a csokoládét, és igazán kellemes végeredményt varázsol.
Könnyen elkészíthető és variálható, dobd fel különböző gyümölcsökkel, magvakkal vagy fűszerekkel.
A hasonló csoki desszerteket inkább „keserűbben” kedvelem. Szerintem a csokitól elég édes lesz, illetve a növényi tejben lévő cukor is karamellizálódik főzés közben, így nem szoktam tovább édesíteni. De ha szükségesnek ítéled, a főzés végén ízlés szerint adj hozzá juharszirupot vagy mézet.
Elkészítés:
- Az amarántot lehetőség szerint áztasd be néhány órára. Majd szűrd le, tedd lábosba. Öntsd fel a kókusztejjel, dobd hozzá a fahéjat és főzd krémesre. Ne add fel, legalább 30 percre szüksége van.
- Add hozzá a csokit, a kakaót, és - ha szeretnéd édesebbre - ízesítsd juharsziruppal.
- Tedd át tálba, a tetejére simíts frissentartó fóliát, és hagyd, hogy teljesen kihűljön.
- Végül tálald a kedvenc gyümölcsöddel, apróra vágott mogyoróval, pisztáciával, mandulával, dióval.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g amaránt
- 150 ml kókusztej
- 1 db fahéjrúd
- 50 g étcsoki
- 1 púpos ek cukormentes kakaópor
- juharszirup vagy méz ízlés szerint
- A tetejére
- banán
- puffasztott amaránt
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár