Csokiba mártott narancskarika
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Az édeskés-savanykás-fanyarkás kandírozott narancs és az isteni belga étcsokoládé találkozásából egy szemet gyönyörködtető, semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élmény jött létre. Ez egy egyszerű-nagyszerű és mégis különleges alkotás, elkészítése pedig tényleg gyerekjáték, és mindössze pár percet vesz igénybe. Az eredmény pedig...ne szépítsük: tökéletes! Ínycsiklandóan finom, különleges és nagyon mutatós is!
Nincs más hátra, mint tervezd be, és késztsd el! 🙂
Elkészítés:
- A csokit lassan és fokozatosan olvaszd meg. Nagyon figyelj arra, hogy víz még véletlenül se kerüljön a csokiba, mert nem köt majd meg.
- Amikor megolvadt a csoki, akkor mártsd bele a narancsot, majd tedd zsírpapírra vagy sütőrácsra, és várj, amíg a csoki megszilárdul a karikákon.
Tipp: a csokiba tehetsz pár csepp olajat, így nagyon szép fényes lesz. Fontos, hogy finomított olaj legyen, így nem változtat a csoki ízén.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 10 db kandírozott narancskarika
- 10 dkg belga étcsokoládé tallér
Ajánlott Termékeink
Bezár