FB pixel
Kategóriák

Csokiba mártott eper

Elkészítési idő: 20 perc (+ hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  

A csokiba mártott eper az egyik legcsodásabb falatnyi édesség. Friss gyümölcs, roppanós csoki, igazi dekadens desszert. Gyorsan elkészül, és csupán 2 dologra lesz szükséged hozzá: eperre és (belga)csokoládéra.
Nem csak finom, és szemet gyönyörködtető, de - kis jóindulattal, tekintve az eper és a csoki arányát, és ha a csoki, amiből készíted, jó mionőségű - egészséges édesség, amivel bárkit ha meglepsz, örömet szerzel majd vele.

...vagy inkább te fogyasztod el az egészet? :)

Csokiba mártott eper

A csokiba mártott eper elkészítése

  1. Egy edénybe forralunk vizet. Ha felforrt, fölé helyezzük egy másik edénybe a csokit, és a víz gőzén megolvasztjuk. Amikor már kezd olvadni, finoman kevergetjük. Mikróban is elkészíthetjük a csokit, de kb. fél percenként meg kell keverned, hogy meg ne égjen.
  2. Ha felolvadt, adhatsz hozzá egy kevés olívaolajat (10 dkg csokihoz kb egy mokkáskanálnyit), így majd a csokink szép fényes marad tőle. Mindig bőven olvasszunk csokit, hogy legyen mibe szépen beleforgatni a gyümölcsöt. A csoki mennyiségét nehéz kiszámolni, de inkább ráhagyással számolj, hogy még az utolsó eper szemre is kerüljön rendesen belőle. Ha marad az olvasztott csokiból, akkor biztosan nem fogod kidobni, kreatív vagy, kitalálsz valamit!
  3. Az epret beleforgatjuk a csokiba, (az eper többé-kevésbé legyen száraz, hogy jól rátapadjon a csoki), és kiszedjük egy sütőpapírra. (Hogy ne folyjon meg az alja, csokiba forgatás után lehúzhatjuk az alját a tálka szélén.) Ha szeretnél rá "csíkozást", ahogy picit megdermedt a csoki, már mehet is rá. Utána mehet lehűlni a hűtőbe.

Gyors, isteni, és ... nagyon nyami :)

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
5980Ft
5980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +