Csőben sült brokkolis csirkés tönkölybúza
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
A csőben sült, vagy a rakott ételekkel az a gond, hogy nem túl dekoratívak. De szerencsére a külcsín béli hiányosságokat bőven ellensúlyozza, hogy bizony legtöbbször hihetetlenül finomak.
Ez a brokkolis-csirkés fogás a klasszikus brokkoli-csirke-rizs mintájára készült, csak tönkölybúzával, tejszínnel, és sajttal összesütve. Készítheted egyben, vagy akár ilyen kis adagokban is, ahogy most én is tettem.
Elkészítés:
- A búzát mosd át, és háromszoros mennyiségű vízben, kb. 40-45 perc alatt főzd készre.
- A hagymát vágd finomra, és futtasd meg az olívaolajon. Dobd bele a fokhagymát is, és pirítsd, amíg illatos nem lesz.
- Add hozzá a felkockázott csirkét, sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal.
- Ha a csirke megpirult, szórd bele a brokkolit is. Pirítsd további 1-2 percet, amíg a brokkoli élénk zöld színű nem lesz.
- Kanalazd bele a főtt tönkölybúzát, öntsd fel a tejszínnel, és reszeld bele a parmezánt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, majd tedd át hőálló tálba.
- A tetejét szórd meg a kétféle sajttal, és 190 fokon 15 perc alatt süsd készre. Tálalásnál szórd meg aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 db kis fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 g fokhagyma
- 7-8 db brokkoli rózsa (kisebb rózsákra szedve)
- 120 g tönkölybúza (szárazon mérve)
- 200 ml tejszín
- 30 g parmezán
- A tetejére:
- 20 g trappista sajt + 10 g parmezán
- friss petrezselyem
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár