FB pixel
Kategóriák

Csőben sült brokkolis csirkés tönkölybúza

Elkészítési idő: 45 perc  
Sütési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

A csőben sült, vagy a rakott ételekkel az a gond, hogy nem túl dekoratívak. De szerencsére a külcsín béli hiányosságokat bőven ellensúlyozza, hogy bizony legtöbbször hihetetlenül finomak.

Ez a brokkolis-csirkés fogás a klasszikus brokkoli-csirke-rizs mintájára készült, csak tönkölybúzával, tejszínnel, és sajttal összesütve. Készítheted egyben, vagy akár ilyen kis adagokban is, ahogy most én is tettem.

Csőben sült brokkolis csirkés tönkölybúza

Elkészítés:

  1. A búzát mosd át, és háromszoros mennyiségű vízben, kb. 40-45 perc alatt főzd készre.
  2. A hagymát vágd finomra, és futtasd meg az olívaolajon. Dobd bele a fokhagymát is, és pirítsd, amíg illatos nem lesz.
  3. Add hozzá a felkockázott csirkét, sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal.
  4. Ha a csirke megpirult, szórd bele a brokkolit is. Pirítsd további 1-2 percet, amíg a brokkoli élénk zöld színű nem lesz.
  5. Kanalazd bele a főtt tönkölybúzát, öntsd fel a tejszínnel, és reszeld bele a parmezánt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, majd tedd át hőálló tálba.
  6. A tetejét szórd meg a kétféle sajttal, és 190 fokon 15 perc alatt süsd készre. Tálalásnál szórd meg aprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 1 db kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 g fokhagyma
  • 7-8 db brokkoli rózsa (kisebb rózsákra szedve)
  • 120 g tönkölybúza (szárazon mérve)
  • 200 ml tejszín
  • 30 g parmezán
  • A tetejére:
  • 20 g trappista sajt + 10 g parmezán
  • friss petrezselyem

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1390Ft
1390 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +