FB pixel
Kategóriák

Csirkesaláta citromos tahini öntettel

Elkészítési idő: 45 perc (+ pácolás 2-3 óra)  
Nehézségi szint: Könnyű  

Egy friss saláta nem csak nyáron, de ősszel is jó választás. Pláne, ha a friss salátára fűszeres csirkemell és lágy, citrusos tahini szósz kerül.

Az egyik legjobb ebben a salátában – persze csak azután, hogy nagyon finom – hogy elég csak összekeverni a fűszereket, ráönteni a húsra, és hagyni, hogy a pác tegye a dolgát. Aztán amíg a hús megsül, addig a salátát is könnyen összedobhatod. Ha pedig szereted a tahinit, a szószból mindjárt érdemes nagyobb adagot készíteni, 2 hétig semmi baja nem lesz a hűtőben. Viszont a salátaönteten kívül tálalhatod mártogatósként akár sült burgonya, akárcsak friss, darabolt zöldségek mellé.

Ha van egy kis friss menta és kapor a háznál, még jobban megbolondíthatod vele a salátát, mert remekül harmonizál a citromos és fűszeres ízekkel.

Csirkesaláta citromos tahini öntettel

Elkészítés:

  1. A csirkemellet felezd el, majd ezekből is készíts két szeletet. A pác hozzávalóit keverd el, és forgasd bele a húst. 2-3 órára -vagy akár egy éjszakára – tedd hűtőszekrénybe.
  2. Sütés előtt kb. fél órát hagyd a pulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Így egyenletesebben sül majd át, és nem szárad ki. Mivel a pácban is van olaj, így továbbira nincs is szükség.
  3. A hússzeleteket tedd egy felforrósított serpenyőbe, és süsd meg.
  4. Közben készítsd el a salátát: tisztítsd meg a zöldségeket, és halmozd tányérra. A kisült csirkét szeleteld csíkokra, és tálald a zöldség mellé. Ízlés szerint locsold meg a tahini öntettel.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a páchoz:
  • 1 db citrom leve vagy 4 ek citromlé
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/4 tk chili pehely
  • Hozzávalók a csirkéhez és a salátához:
  • 1 db csirkemell filé
  • Saláta: vegyes saláta, paradicsom, uborka, kapor, menta
  • Citromos tahini öntet