Csirkesaláta citromos tahini öntettel
Egy friss saláta nem csak nyáron, de ősszel is jó választás. Pláne, ha a friss salátára fűszeres csirkemell és lágy, citrusos tahini szósz kerül.
Az egyik legjobb ebben a salátában – persze csak azután, hogy nagyon finom – hogy elég csak összekeverni a fűszereket, ráönteni a húsra, és hagyni, hogy a pác tegye a dolgát. Aztán amíg a hús megsül, addig a salátát is könnyen összedobhatod. Ha pedig szereted a tahinit, a szószból mindjárt érdemes nagyobb adagot készíteni, 2 hétig semmi baja nem lesz a hűtőben. Viszont a salátaönteten kívül tálalhatod mártogatósként akár sült burgonya, akárcsak friss, darabolt zöldségek mellé.
Ha van egy kis friss menta és kapor a háznál, még jobban megbolondíthatod vele a salátát, mert remekül harmonizál a citromos és fűszeres ízekkel.
Elkészítés:
- A csirkemellet felezd el, majd ezekből is készíts két szeletet. A pác hozzávalóit keverd el, és forgasd bele a húst. 2-3 órára -vagy akár egy éjszakára – tedd hűtőszekrénybe.
- Sütés előtt kb. fél órát hagyd a pulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Így egyenletesebben sül majd át, és nem szárad ki. Mivel a pácban is van olaj, így továbbira nincs is szükség.
- A hússzeleteket tedd egy felforrósított serpenyőbe, és süsd meg.
- Közben készítsd el a salátát: tisztítsd meg a zöldségeket, és halmozd tányérra. A kisült csirkét szeleteld csíkokra, és tálald a zöldség mellé. Ízlés szerint locsold meg a tahini öntettel.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók a páchoz:
- 1 db citrom leve vagy 4 ek citromlé
- 50 ml olívaolaj
- 2 ek fehérbor ecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1/2 tk kurkuma
- 1/4 tk chili pehely
- Hozzávalók a csirkéhez és a salátához:
- 1 db csirkemell filé
- Saláta: vegyes saláta, paradicsom, uborka, kapor, menta
- Citromos tahini öntet