Csicseriborsó krémleves pirított, fűszeres csicseriborsó betéttel
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 4
A csicseriborsó krémleves elkészítése:
- A csicseriborsót este 2,5- szeres mennyiségű langyos vízbe beáztatom, úgy hogy bőven ellepje.
- Másnap felteszem főni a kockára vágott zöldségekkel, a borral, sózom-borsozom. Belereszelem a szerecsendiót és a fokhagymát.
- Ha megpuhult a csicseriborsó, leveszem a tűzről beleteszem a tahinát, tejszínt vagy kókusztejet és összeturmixolom botmixszerrel. Ha nagyon sűrű, felöntöm még egy kis vízzel vagy tejszínnel. Belefacsarom a citromot is. Ízlés szerint utófűszerezem. Még egyszer felteszem a tűzre egyet forrni és már tálalom is!
- Tálalás után a tetejére sós-pörkölt vagy bbq-s esetleg chilis pörkölt csicseriborsót szórok.
- A pirított csicseriborsókat külön nassolásra is tudom ajánlani, igazi ínyenc ropogtatni valók!!! :-)
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 20 dkg csicseriborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- kevés zellergumo
- 1.5 dl fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejszín vagy Kókusztej
- szerecsendió
- fél citrom leve
- 2 ek tahini
- só-bors
- levesbetétnek pörkölt csicseriborsó
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár