FB pixel
Kategóriák

Csicseriborsó krémleves pirított, fűszeres csicseriborsó betéttel

Elkészítési idő: 90 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

Csicseriborsó leves

A csicseriborsó krémleves elkészítése:

  1. A csicseriborsót este 2,5- szeres mennyiségű langyos vízbe beáztatom, úgy hogy bőven ellepje.
  2. Másnap felteszem főni a kockára vágott zöldségekkel, a borral, sózom-borsozom. Belereszelem a szerecsendiót és a fokhagymát.
  3. Ha megpuhult a csicseriborsó, leveszem a tűzről beleteszem a tahinát, tejszínt vagy kókusztejet és összeturmixolom botmixszerrel. Ha nagyon sűrű, felöntöm még egy kis vízzel vagy tejszínnel. Belefacsarom a citromot is. Ízlés szerint utófűszerezem. Még egyszer felteszem a tűzre egyet forrni és már tálalom is!
  4. Tálalás után a tetejére sós-pörkölt vagy bbq-s esetleg chilis pörkölt csicseriborsót szórok. (én jó sokat, mert úgy szeretem :-) )
  5. pirított csicseriborsókat külön nassolásra is tudom ajánlani, igazi ínyenc ropogtatni valók!!! :-)

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1180Ft
1180 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2480Ft
2480 Ft/db
Egységár: 4960 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
800Ft
800 Ft/db
Egységár: 3200 Ft/liter
db
- +